ABS heeft de thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat Activia met moeite gelijk gespeeld. Na een 0-2 stand wist men in de laatste 5 minuten van de wedstrijd alsnog gelijk te spelen.

De eerste 15 minute begon ABS goed aan de wedstrijd. Activia werd teruggedrongen op eigen helft, maar de thuisclub kwam moeizaam tot uitgespeelde kansen. Activia knokte voor elke meter, vocht zich in de wedstrijd en had het geluk dat ABS in de eindfase van de aanvallen onzorgvuldig was. Kort voor rust was ABS niet attent bij een vrije trap en kon Glenn Aaldering eenvoudig de score openen (0-1).

Direct na rust begon ABS energiek en kreeg via Youri Meijer een uitgespeelde kans voor open doel. Ook Paul Roetert kreeg nog een kopkans, echter het vizier stond niet op scherp. Het geloof en de drive namen af en het was niet geheel verrassend dat Activia in de 75e minuut, via Siebe Koers, de 0-2 scoorde.

De wedstrijd leek beslist, ABS wisselde nog een keer aanvallend, maar dat de wedstrijd nog een wending kreeg was onverwacht. In de 87e en 90 minuut werd Youri Meijer twee keer fraai gelanceerd door respectievelijk Stef Willemsen en Paul Roetert. Beide voorzetten werden koelbloedig benut door respectievelijk Yannick Duteweert en Wessel Nikkels, waardoor de eindstand werd bepaald op 2-2.

Knap nog de gelijkmaker, maar over de gehele wedstrijd gezien was het spel van ABS onvoldoende. Teveel spelers gaven niet thuis, waardoor de thuisploeg niet het niveau haalde van de laatste thuiswedstrijd tegen AZC.

Vorig artikelSallandia wint van Voorst en is kampioen!