Het was voor SV Schalkhaar na afloop van de wedstrijd wel duidelijk, het trof vanmiddag met tegenstander DVC’26 uit Didam een kampioenskandidaat.

In het voorwoord van het programmaboekje sprak trainer Martijn de Haas over de weken van de waarheid. De ploeg uit Didam kwam vorig seizoen slechts 1 punt tekort waarbij Grol uit Groenlo het kampioenschap opeiste. Ook vanmiddag liet de ploeg van trainer Willem Mulderij zien dat het uitstekend kan voetballen en geen zwakke plekken kent. SV Schalkhaar ging ten onder en verloor volkomen terecht met 0-4.

SV Schalkhaar moest haar meerdere erkennen in DVC’26, dat al na 2 minuten spelen gemakkelijk aan de openingstreffer kwam. Matig uitverdedigen van SV Schalkhaar bood Alex Scheffer de mogelijkheid om de bal droog en ongehinderd in de verre hoek te mikken, onhoudbaar voor SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen; 0-1.

SV Schalkhaar kon na deze vroege tegentreffer de wedstrijd niet naar zich toe trekken, leed te veel balverlies en kwam nauwelijks aan het voetballen tegen een fysiek veel sterker DVC’26. Het mocht van geluk spreken dat Jesper Lukassen tijdig zijn doel uit kwam na een dieptebal over de SV Schalkhaar verdediging en redding kon brengen alvorens een speler van DVC’26 de voorsprong kon verdubbelen.

Kansen voor de thuisploeg waren er nauwelijks, wellicht een halve omhaal na een half uur spelen van Twan Huijsmans recht op keeper Martijn van Zimmeren.

In de 34e minuut kwam DVC’26 op een verdiende 0-2 voorsprong door de zeer sterke spits en uitblinker Wesley Mortier. Hij kreeg in de zestien de bal aangespeeld en met de rug naar het doel en met een verdediger in de rug creëerde hij met een korte draaibeweging iets ruimte waarna hij met een krachtig schot Jesper Lukassen passeerde, een vergelijkend doelpunt als dat spits Giménez gisteren bij Feyenoord scoorde.

De tweede helft kwam SV Schalkhaar sterker uit de kleedkamer. Bijna was er de aansluitingstreffer toen Floris Hidma de bal speelde aan Tim van der Meulen die vanaf rechts snoeihard rakelings langs de verre paal schoot. SV Schalkhaar kreeg wat kansen, wat het de eerste helft niet kreeg. Zomaar liep de sterk spelende Michiel Hullegie door de defensie van DVC’26, maar komend vanaf de zijkant wist keeper van Zimmeren zijn schot tot corner te verwerken. De daaropvolgende corner door Nick Mulder werd door Hullegie via de grond net over het doel gekopt. Aan de andere kant moest rechterverdediger Timo Kok met een uiterste krachtinspanning redding brengen bij een strakke voorzet vanaf de rechterkant van DVC’26.

Na 59 minuten was het gedaan met de thuisploeg en werd de wedstrijd door een penalty beslist in het voordeel van DVC’26. Weer was het de sterke spits Wesley Mortier die in de zestien de bal kreeg aangespeeld; dit keer was hij Timo Kok te slim af en versierde een penalty die hij even later zelf benutte; 0-3.

SV Schalkhaar gaf niet op en probeerde met veel strijd tot kansen te komen, maar verder dan een paar mogelijkheden van Milan te Riele die op snelheid voor gevaar zorgde, kwam het niet. Waar SV Schalkhaar recht zou hebben op de eretreffer, werd de nederlaag nog pijnlijker toen verdediger Joel Nibaele via een kluts met de uitkomende Jesper Lukassen de 0-4 liet aantekenen.

Voor SV Schalkhaar een terechte nederlaag en zal het snel door moeten schakelen naar de volgende wedstrijd, want komende zondag wacht de lastige uitwedstrijd tegen koploper Varsseveld dat beide competitiewedstrijden wist te winnen.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van SV Schalkhaar is zondag 15 oktober, dan komt LEONES uit Beneden Leeuwen op bezoek.