Na de overwinning tegen SVV’56 zag trainer Dominik Dimitrovic geen reden om zijn elftal te veranderen en dus begonnen dezelfde spelers aan het duel tegen Kampen. Aangezien het kunstgrasveld bij Kampen nog niet vrijgegeven was, werd dit duel in Deventer gespeeld.

In de eerste 10 minuten is Koninklijke UD de betere en daarna komen de gasten steeds beter in de wedstrijd. Zij krijgen de eerste 2 mogelijkheden. Eerst komt er een scherpe voorzet die geblokt wordt en daarna maken we achterin een fout en komt de aanvaller in een 1 tegen 1 situatie met Fabian. De bal gaat over onze keeper heen, maar we hebben het geluk dat de bal via de lat er niet in gaat. Ook de rebound levert onze gasten niks op.

We gaan over het half uur heen als wij weer uit onze schulp komen. Eerst schiet Jari in de korte hoek, daarna geeft Mika een te scherpe steekbal. Vervolgens wint Robby zijn duel en geeft hij de bal mee aan Mika die met een goede voorzet komt, maar het schot van Job mist kracht en tot slot wint Jochem een duel en komt Jari net niet aan de bal.

Dan breekt alweer de 39e minuut aan als we vanuit achteruit in hoog tempo voetballen. Daan geeft de bal mee aan Sybren, die legt hem op Mika, Mika geeft de bal mee op Jochem die hem de diepte inspeelt en met een geweldige voorzet komt en Joep kan bij de 2e paal ongehinderd binnenschieten, de verdiende 1-0 staat op het bord. Dit is de mooiste goal die ik in 1,5 jaar van onze ploeg heb gezien!

We blijven vervolgens gas geven: eerst komen we met een leuke aanval over links, maar schiet Job de bal buitenkant voet naast en daarna hebben we een uitgespeelde kans waarbij Joep 1 op 1 met de keeper komt, ook naast. We gaan de kleedkamer met een verdiende voorsprong in.

De tweede helft bepaalt Kampen het spel zonder dat er kansen komen voor hen. In de 66e minuut komt Kampen met 10 man te staan na een domme tweede gele kaart voor één van hun middenvelders. Voor de ogen van de scheidsrechter maakt hij een stevige tackle – met al geel op zak – en kan hij gaan douchen. Ondanks dat wij een man meer hadden, blijft het spelbeeld hetzelfde. Kampen heeft de bal maar creëert geen enkele kans.

In de slotfase lijken wij op 2-0 te komen door Jari, maar de grensrechter gooit zijn vlag in de lucht en dan voel je aan dat er nog 1 moment gaat komen.. Het is minuut 93 en ze komen in onze 16 en Timon komt in duel met een speler van Kampen. In de ogen van de razende reporter een 100% penalty, maar de scheidsrechter geeft de bal erbuiten. De vrije bal wordt wild en hoog overgeschoten en daarna is het meteen klaar, 6 punten uit 2 wedstrijden wat een start!

Na de overwinning verschijnt Timon als eerste voor de camera: “Ik raak de speler niet, maar als de scheidsrechter fluit had hij een penalty moeten geven” en daarna straalt de pas 15-jarige Fabian voor de camera: “Op die ene kans van hun na, waarbij de bal op de lat komt, geven we helemaal niks weg en zelf maken we een fantastische goal. Wel ontsnappen we aan de penalty. Maar ik ben super trots op het feit dat we zo gedisciplineerd verdedigd met elkaar hebben en dat we 6 punten hebben en ik voor de eerste keer de 0 bij het 1e heb gehouden.”

Volgende week spelen we onze 3e competitiewedstrijd tegen Sportlust Vroomshoop die net als wij de eerste 2 wedstrijden gewonnen hebben. Daarom nodigen we iedereen van harte uit voor de 3e thuiswedstrijd op een rij op ons mooie sportcomplex Het Schootsveld.

Koninklijke UD – Kampen 1-0 (1-0)

’39 Joep Rutgers 1-0