SV Schalkhaar heeft haar thuiswedstrijd tegen SV Leones ut Beneden Leeuwen met 0-1 verloren. Na een doelpuntloze eerste helft leek ook de tweede helft te eindigen zonder goals. In extra tijd moest SV Schalkhaar echter alsnog het hoofd buigen. Uit en onoverzichtelijke situatie vlak voor tijd schoot spits Haitam Cibane van buien de zestien raak en zorgde voor het enige doelpunt van de middag.

Het team van hoofdtrainer Martijn de Haas en assistent Jacob Ensing speelde met hetzelfde verdedigingsblok als vorige week, dat destijds knap de nul wist te houden tegen koploper Varsseveld. Voorin kreeg Kick Brouwer opnieuw de kans om zich vanaf de rechterkant te bewijzen dat hij ook op die positie prima uit de voeten kan.

Twee weken geleden kreeg SV Schalkhaar een dreun te verwerken door kansloos te verliezen van DVC’26. Vandaag kreeg het een tegenstander die zeker minder was dan DVC’26, maar tot scoren kwam het niet en hierdoor wacht SV Schalkhaar nog steeds op het eerste thuisdoelpunt.

Voor SV Schalkhaar was SV Leones een onbekende tegenstander, een ploeg waar het in competitieverband nog nooit tegen had gespeeld. SV Schalkhaar begon goed aan de wedstrijd, waarbij het verdedigend prima stond met opnieuw een sterk duo Michiel Hullegie en Nick Mulder.

De eerste kansen waren voor SV Schalkhaar. Een corner van Nick Mulder werd door keeper Dries Belaraj van SV Leones uit de doelmond weg gestompt waarna de bal voor de voeten kwam van Tim van der Meulen die vervolgens net over het doel schoot. De meeste dreiging van SV Schalkhaar kwam vanaf de zijkant waarbij Milan te Riele (vanaf links), maar ook Kick Brouwer (vanaf rechts) regelmatig de directe tegenstander op zochten en voor gevaar zorgden.

Bij SV Leones kwam het gevaar hoofdzakelijk vanaf hun linkerkant, rechterverdediger Alper Silav had regelmatig ondersteuning nodig om de handige en snelle Haitam Chibane van zich af te schudden. Na 25 minuten spelen moest Alper Silav vanwege een blessure van het veld, hij werd vervangen door Timo Kok.

SV Schalkhaar was de betere ploeg en SV Leones kreeg nauwelijks gevaarlijke kansen. De beste kans voor de bezoekers was na een half uur spelen toen Haitam Chibane een voorzet precies op het hoofd legde van de inlopende Joshua Lopez die vervolgens net over het doel van Jesper Lukassen kopte.

Timo Kok was aan de andere kant dicht bij de openingstreffer toen hij een corner van Tim van der Meulen recht in de handen van keeper Dries Belaraj kopte. Kort daarop had een actie van Jason Westerkamp aan de linkerkant een beter lot verdiend. Zijn voorzet kwam op het hoofd van spits David Klopman die krachteloos net naast het doel kopte.

Met name uitblinker aan de zijde van SV Schalkhaar Koen Smith (man of the match) veroverde op het middenveld vele ballen en was sterk in de voortzetting. Tim van de Meulen schoot van afstand hard op doel, waarbij de keeper de bal tot corner werkte. Een goede combinatie tussen Jason Westerkamp en Milan te Riele had ook meer verdiend. Te Riele kwam dreigend het strafschopgebied binnen en opnieuw wist de keeper de bal ternauwernood tot corner te verwerken.

De beste kans van de hele eerste helft was niet besteed aan spits David Klopman; hij kreeg vanaf de linkerkant een niet te missen kans om vogelvrij en van dichtbij de bal binnen te koppen, maar hij kreeg de bal volkomen verkeerd op zijn hoofd. De uitgelezen mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan.

De tweede helft moest rechterspits Kick Brouwer vanwege fysieke problemen plaats nemen voor Murat Ozdemir. Het begin van de tweede helft was nog duidelijk voor SV Schalkhaar wat ook in deze fase het meeste recht had om op voorsprong te komen. Milan te Riele was met een actie dichtbij een treffer; opnieuw werd zijn schot in de korte hoek tot corner verwerkt door keeper Dries Belaraj.

SV Schalkhaar werd met het verstrijken van de tijd er niet sterker op. Het verloor steeds meer de duels, kon steeds moeilijker de bal vasthouden en het bracht hierdoor zelf SV Leones beter in de wedstrijd. Verdedigend stond het goed bij de thuisploeg, maar aanvallend kreeg men niet meer de druk op de verdediging van SV Leones. Kort voor tijd kreeg SV Schalkhaar nog mogelijkheden via Milan te Riele en een van richting veranderd schot van Murat Ozdemir, dat opnieuw knap tot corner werd verwerkt.

De wedstrijd leek onbeslist te eindigen en eigenlijk moest SV Leones daar het meest gelukkig mee zijn. Dat het diep in blessuretijd dan toch 3 punten mee neemt in de bus naar Beneden Leeuwen was bijzonder zuur voor de thuisploeg. Matig ingrijpen en wegwerken van de bal net buiten de zestien van SV Schalkhaar leidde de onverdiende nederlaag in. Een schot van Haitam Chibane was Jesper Lukassen te machtig en bezorgde in de 94ste minuut de 0-1. Tijd om deze achterstand gelijk te trekken was er niet, luttele seconden later blies scheidsrechter Welbers voor het eindsignaal.

Voor SV Schalkhaar is het dinsdagavond trainen en de rug rechten. Veel tijd heeft de ploeg van trainer Martijn de Haas niet, op donderdag 19 oktober staat er opnieuw een wedstrijd op het programma. Dan moet SV Schalkhaar voor de beker spelen tegen vierde divisionist ROHDA uit Raalte. Deze wedstrijd wordt gespeeld op de Horsterhoek, aanvangstijd 20.00 uur.

U bent van harte welkom bij deze bijzondere wedstrijd, zeker omdat twee spelers uit Schalkhaar momenteel bij ROHDA Raalte actief zijn (verdediger Rokay Haafkens en doelman Frans van Oldeniel).