Vandaag gaan we op bezoek bij V.V. Ruurlo: een tegenstander die we eigenlijk niet kennen. Daarom maar vooraf kijken naar de resultaten van de eerste 3 wedstrijden. Twee keer verloren en een keer gewonnen. Wellicht gaat het lukken ons wat vaster in de top van de 3de klasse te spelen.

In het begin is het wat ‘aftasten’ en onze mannen hebben vooral de bal. Op rustige wijze wordt de bal rondgespeeld. Ruurlo blijkt een jong elftal te hebben dat zich vooral met 11 man achter de bal schaart. We hebben een behoorlijk overwicht. Qua voetbal wordt er vooralsnog geen enkel risico genomen. Op dat moment vond ik het allemaal ‘volwassen’ overkomen.

Na 14 minuten komt Tom over rechts door. Hij bereikt Bram, die met een kaats Niek voor de keeper zet. De bal belandt op de paal.. Jammer want het was een mooie aanval. Ook Ruurlo krijgt een kans. In de 18de minuut worden ze gevaarlijk vanuit een omschakelmoment.

De wedstrijd kabbelt verder en in een veel te laag tempo gaat de bal vooral achterin rond en Ruurlo wacht af, bijna met de armen over elkaar. Zelfs bij omschakelmomenten naar balbezit ging de bal 9 van de 10 keer achteruit. Rust 0 – 0.

Natuurlijk hoop je op beter, maar de eerste 10 minuten waren niet veelbelovend. Hetzelfde spelbeeld openbaarde zich. Er wordt wat gewisseld wat ons overwicht doet afnemen. Ruurlo wordt steeds wat brutaler en krijgt ook mogelijkheden. In de 69ste minuut krijgt Jamie een goede kans, maar hij raakt de bal niet goed. De bal verdwijnt naast het doel over de achterlijn.

De wedstrijd gaat verder, ons overwicht zijn we kwijt. Gelukkig is Ruurlo niet in staat om ons ‘pijn’ te doen. Eindstand 0-0.