Wat een geweldig resultaat in de Adelaarshorst, waar Go Ahead Eagles met veel passie het grote Ajax van scoren af weet te houden en daar een verdiend punt aan over houdt. Degraderen zal de Deventer ploeg na alle waarschijnlijkheid niet meer doen. Een paar kilometer oostelijk van Deventer staat na deze bloedstollende wedstrijd een andere belangrijke degradatiekraker op het programma; SV Schalkhaar tegen de nummer laatst, SDC’12 uit Denekamp. Wil de ploeg van trainer Phillip Agteres aan degradatie ontsnappen zal het in Schalkhaar de volle buit moeten binnen halen. Het slaagt daar geen moment in en verliest zeer terecht tegen een veel en veel sterker SV Schalkhaar.

De ploeg van Marcel Geestman en Dirk-Jan Beldman kon weer beschikken over middenvelder Jip Ellenbroek die afgelopen week een laatste test goed doorstond en weer beschikbaar was. Met zo’n speler in je selectie was de keus dan ook niet moeilijk om deze creatieve middenvelder te laten starten. Naast de teruggekeerde Michiel Hullegie en de weer fitte Jason Westerkamp beschikt SV Schalkhaar over een sterk verdedigingsblok en een degelijk en ervaren middenveld.

Voorin was het nog even zoeken vanwege blessures bij de aanvallend ingestelde spelers. Florian Zekaj kreeg na lang blessureleed de kans om zich aanvallend vanaf de linkerkant te laten zien en deed dit vanmiddag niet onverdienstelijk. Met nog twee 17-jarige jeugdspelers (Yoes Beldman en Luuk Jansen) stond vanmiddag een goed SV Schalkhaar.

Nog voordat de echte voetbalsupporters uit Deventer arriveerden, stond er al een 1-1 op het scorebord en dat was reeds na 22 minuten voetbal. SV Schalkhaar opende de score door het debuutdoelpunt van rechter aanvaller Yoes Beldman in SV Schalkhaar 1, waarna kort daarop SDC’12 uit een corner de gelijkmaker aan tekende 1-1.

Na deze tegenslag voor SV Schalkhaar werd de rug gerecht en kwam het snel weer op verdiende voorsprong. Uit een hoekschop van Ruben Bumkens vanaf de linkerkant belandde de bal in de zestien voor de voeten van een SDC’12 verdediger die de bal niet goed verwerkte. De bal kwam pardoes voor de voeten van verdediger Michiel Hullegie die vervolgens vanaf 10 meter vanaf het doel geen moeite had keeper Bas Engberts te passeren; 2-1.

SV Schalkhaar was het meest in balbezit en had weinig te duchten van het zwakke SDC’12. In de 40ste minuut werd het zelfs 3-1 door een doelpunt van spits David Klopman. Weer was Michiel Hullegie bij dit doelpunt betrokken. Een strakke diagonale bal van Hullegie werd slecht verdedigd door SDC’12, waarna David Klopman van dichtbij geen moeite had het net te vinden; 3-1.

Bijna was nog in de eerste helft de wedstrijd beslist; Florian Zekaj schoot vanaf rand zestien uit de draai net naast de verkeerde kant van de paal.

De tweede helft kende en rustig verloop; SDC’12 kon “geen potten breken” tegen het sterkere SV Schalkhaar en er waren nauwelijks kansen voor de ploeg uit Denekamp. SV Schalkhaar daarentegen kreeg een paar mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Kansen waren er voor Florian Zekaj, die een bal van Michiel Hullegie controleerde, maar niet in de verre hoek kon draaien. Ook good-old Ruben Bumkens, die altijd maar weer belangrijk is voor de ploeg, kreeg de bal niet in het doel van SDC’12. Veel ruimte hoef je deze middenvelder dan ook niet te geven; met veel gevoel krulde hij een bal op de kruising.

SDC’12 stelde daar weinig tegenover en kansen die er kwamen, werden prima onderschept door keeper Jesper Lukassen. De meeste dreiging kwam vanmiddag van de ervaren aanvaller Stef van der Velden, maar ook hij werd kort gehouden door de verdedigers van SV Schalkhaar. Een dieptebal van Luuk Jansen op Ruben Bumkens was net niet op maat en Bumkens kwam een teenlengte tekort om tot scoren te komen.

Het laatste deel van de wedstrijd werd er volop gewisseld: zo kwam Tim van der Meulen in het veld, die na zijn verplichtingen bij Go Ahead Eagles de tweede helft kon aanhaken bij de thuisploeg. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd besliste Tim van der Meulen de wedstrijd door een prima aanval van SV Schalkhaar doeltreffende af te ronden. De laatste tijd sterk spelende Spits David Klopman werd vanaf de rechterkant diep gestuurd en hij bezorgde de bal vanaf de zijkant met de juiste snelheid en precisie bij de inlopende Tim van der Meulen die vanaf dichtbij de 4-1 kon aantekenen.

Een overwinning voor SV Schalkhaar en eindelijk ook weer eens een ruime overwinning. Dik verdiend en ook noodzakelijk om weg te blijven uit de onderste regionen. Volgende week een vrij Paasweekend, daarna twee lastige uitwedstrijden tegen ATC’65 uit Hengelo en Bon Boys uit Haaksbergen. Beide ploegen strijden om het kampioenschap.

Voor SV Schalkhaar de kans om zich verder uit de gevarenzone te voetballen en ervoor te zorgen dat er maar liefst 6 ploegen onder je gaan eindigen op de ranglijst. Met nog 6 competitiewedstrijden op het programma begint het er steeds meer op te lijken. De volgende thuiswedstrijd is pas op zondag 30 april, dan komt BWO uit Hengelo op bezoek.