In de 11 jaar dat deze reporter zijn verslagen schrijft, is het nog nooit eerder voorgekomen dat hij deze pas 11 dagen na een wedstrijd schrijft. Vanuit verschillende kanten kwamen geluiden.. Hebben jullie verloren? Was het echt zo slecht dat jullie geen verslag schrijven? Zijn jullie er met dubbele cijfers afgegaan? Maar de realiteit is, dat hij er niet aan toe is gekomen door de drukte van de afgelopen 2 weken.

Zoals verwacht is Sportclub in de eerste minuten de betere van de 2. Maar omdat we compact verdedigen, krijgen de bezoekers niet echt een uitgespeelde aanval. De eerste 2 mogelijkheden zijn voor ons. Chiel is sterk in een duel, geeft de bal voor op Luuk Jansen en hij neemt de bal in één keer op de pantoffel die in de handen van de keeper komt. Even later krijgen wij een vrije bal die bij de 2e paal voor de voeten van Robby komt, naast. In de 16e minuut komen we op achterstand. Er is sprake van miscommunicatie tussen onze centrale verdediger en keeper en de spits van de bezoekers scoort de makkelijkste goal uit zijn carrière, 0-1.

Even zijn we van slag en Daan redt ons als hij een bal van de lijn haalt. Vanaf dat moment hebben wij onze wake up call en zijn de betere op het veld. Wij krijgen een corner, die wordt doorgekopt en daardoor krijgt Chiel een kans. Even later hebben wij een counter, Sean stuurt Joep in een 1 op 1 met de keeper, hij blijft uiterst koel en schiet raak in de verre hoek. De terechte 1-1 staat op het bord. Daarna is er een slotfase waarin de scheidsrechter tot 3x toe geel voor ons trekt (1 gele kaart was voldoende geweest scheidsrechter). Wij zijn in deze fase fanatieker en tikken een hoog niveau aan.

In de tweede helft krijgen de bezoekers meteen een enorme kans, die vanaf 5 meter huizenhoog over gaat. Hun volgende kans komt in minuut 54 als wij dom balverlies lijden op het middenveld. In minuut 60 lijken de bezoekers op voorspong te komen, maar deze goal wordt afgefloten in verband met buitenspel. En een kleine 10 minuten later krijgen de bezoekers een corner die op een geweldige manier met de hak richting onze goal gaat, gelukkig kan Job de bal op de lijn wegtrappen. (Dit was anders het doelpunt van het seizoen geweest).

Vanaf dat moment komen wij weer beter in het spel. Onze eerste grote kans komt in minuut 78. Via een counter stuurt Chiel, Sean weg en hij blijft heel kalm. Bijna vanaf de zijlijn schiet hij de bal in de verre hoek en komen we op een 2-1 voorsprong. De bezoekers krijgen daarna nog een gevaarlijke vrije bal, die over gaat, maar daarna weten we vrij gemakkelijk stand te houden. Eindelijk behalen we een resultaat tegen een ploeg die in het linkerrijtje staat en tot ver in Deventer was ons clublied te horen.

Trainer Dimitrovic: ‘Wat ben ik blij en trots op de jongens. We zijn een aantal keer heel dicht bij een resultaat tegen een team uit het linkerrijtje geweest en ik ben blij dat we deze laatste kans gepakt hebben. Vooral na de 0-1 vond ik ons bijzonder goed en gretig voetballen. Ik had het gevoel dat wij de controle daarna ook hadden.’

‘In de tweede zijn onze gasten de betere, maar op 2 momenten na, zijn ze niet gevaarlijk geweest. Dan moet je geluk hebben dat we scoren en dat is gelukt. Daarna zijn ze, op een vrije bal na, niet meer gevaarlijk geweest. Ik kijk uit naar de laatste 2 wedstrijden van het seizoen’ aldus de UD-trainer.