Sallandia heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen, want nummer drie Loenermark werd in eigen huis met 2-0 verslagen.

Sallandia trad met een aantal wijzigingen aan. Mitchell Kiffen ontbrak in de basiself wegens ziekte en Glenn Koerkamp moet onder het mes nadat er een grove overtreding op hem was begaan vorige week tegen CCW. De vervangers Wittenberg en Bosman beschaamden het vertrouwen niet en speelden een prima wedstrijd.

Sallandia - Loenermark

In de eerste helft was er weinig kwaliteitsverschil te zien. Sallandia liet Loenermark het spel maken en sloeg in de 11e minuut uit de eerste beste aanval toe. Van Krieken leek de controle in de zestien over de bal te verliezen, maar wist hem toch nog knap langs de keeper te schuiven. In het vervolg van de 1e helft een aandringend Loenermark zonder grote kansen te creëren. In de slotminuut nog een vrije trap maar die werd vakkundig uit de hoek getikt door Minnes.

Sallandia - Loenermark | foto: Henny Meyerink

In de tweede helft nam Sallandia het heft in handen en was de baas op het veld. In de 64e minuut leidde een mooie aanval tot de 2-0 van wederom Van Krieken. Loenermark probeerde nog wel aan te zetten, maar de verdediging met Minnes, Akkus, Wakkermans en de broertjes Makel stond als een huis en gaf niks meer weg.

Door dit resultaat zijn Diepenveen en Sallandia los van de achtervolgers en slaan een behoorlijk gat. Volgende week de lastige uitwedstrijd bij Elsweide. De enige ploeg die dit seizoen met drie punten van sportpark de Zandweerd vertrok..