SV Schalkhaar heeft de eerste bekerwedstrijd tegen OWIOS uit Oldebroek met 0-1 verloren door een penalty. OWIOS is voor de oud-Schalkhaarder een bekende tegenstander in de beker. Naar schatting 35 jaar geleden werd SV Schalkhaar uitgeschakeld in de beker met o.a. spelers als Hullegie, Ad Aarnink, Achtereekte en Eikenhorst. OWIOS uit Oldebroek speelt zaterdag in de tweede Klasse en is een echte dorpsclub met ongeveer 700 leden.

SV Schalkhaar probeerde vanaf het begin OWIOS met verzorgd voetbal onder druk te zetten, wat leidde tot enkele mogelijkheden. De afwerking en scherpte voor het doel was er vandaag niet altijd waardoor OWIOS, zeker fysiek, op de been bleef. Met hun snelle omschakeling kwamen ze er een aantal keren rap uit, zonder dat dit echt gevaar opleverde voor keeper Jesper Lucassen.

De beste kansen waren voor SV Schalkhaar: het kreeg een paar vrije trappen op rand van de 16, maar zowel Jip Ellenbroek als Koen Klosters wisten het doel niet te vinden. Vanaf de linkerkant was Kick Brouwer veelal dreigend met zijn snelheid en acties, maar de juiste eindpass kwam er niet. De beste kans in de eerste helft was voor Stijn Rorije, die een inzet net geblokt zag door een verdediger van OWIOS.

De tweede helft werden een aantal wissels gebracht. Met de inbreng van Michiel Hullegie, Jason Westerkamp en David Klopman begon SV Schalkhaar steeds gevaarlijker te worden. Spits David Klopman schoot rakelings naast, vervolgens bracht Bjorn Duteweerd spits David Klopman in stelling; dit schot werd door de keeper net tot corner verwerkt.

De druk werd opgevoerd, terwijl OWIOS gevaarlijk bleef in de omschakeling. Halverwege de tweede helft ging het mis voor SV Schalkhaar. Een doorgebroken speler werd door keeper Lucassen naar de grond gewerkt, waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Aanvoerder Bennie Veldhoen van OWIOS benutte de penalty in tweede instantie.

SV Schalkhaar ging vervolgens op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar de goed keepende Herold Ponstein was een sta-in de weg voor SV Schalkhaar. Een handsbal aan de zijde van OWIOS was voor SV Schalkhaar de mogelijkheid om gelijk te komen. Weer was de keeper paraat en stopte de penalty van Michiel Hullegie.

Schalkhaar kreeg te weinig, maar dat telt niet in voetbal. Volgende week zaterdag opnieuw tegen een zaterdag ploeg, dan gaat SV Schalkhaar op bezoek bij VV Hierden.