Bijna was het SV Schalkaar gelukt om opnieuw de volle winst mee te nemen in een uitwedstrijd. In blessuretijd moest de ploeg van Martijn de Haas en Jacob Ensing alsnog een tegentreffer incasseren van de ploeg uit Nijmegen Oost.

Vooraf opnieuw een onbekende tegenstander: VV Trekvogels dat vorig seizoen kampioen is geworden in de derde klasse van de regio Betuwe en het land van Maas en Waal. Meer dan 100 jaar voetbalt deze vereniging al op diverse locaties in Nijmegen. Door het veelvuldig verhuizen van sportcomplex in de stad Nijmegen is de naam VV Trekvogels ontstaan, een grote vereniging met 1100 leden waarvan 4 dameselftallen.

Met vier punten uit drie wedstrijden (een winstpartij, gelijkspel en nederlaag) was vooraf weinig te zeggen hoe sterk deze ploeg uiteindelijk zou zijn. SV Schalkhaar reisde wat gehavend af naar Nijmegen, want het kon niet beschikken over Michiel Hullegie, Twan Huijsmans en in eerste helft niet over Tim van der Meulen vanwege werkzaamheden. Tweede elftal speler Vincent Vloedgraven kreeg het vertrouwen en de kans om zich te laten zien in SV Schalkhaar 1 en dat deed hij vanmiddag meer dan voortreffelijk.

Ook Luuk ter Mate startte in de basis (als rechterverdediger) na een lange blessure en Timo Kok had de moeilijke taak om Michiel Hullegie te vervangen. Al deze spelers speelden een prima wedstrijd.

Na 1 minuut spelen was het al bijna raak voor SV Schalkhaar. David Klopman werd in de diepte aangespeeld, bezorgde Floris Hidma de bal en een goede redding van keeper Derf Lutgerhorst voorkwam een vroege voorsprong van SV Schalkhaar. Aan de andere kant moest Vincent Vloedgraven met een sliding handelend optreden toen spits Louan Aarts aanlegde voor een schot. Diezelfde Louan Aarts had enkele minuten later opnieuw de kans, maar schoot op de zeer goed keepende Jesper Lukassen.

Verdedigend had SV Schalkhaar het in het eerste deel van de wedstrijd lastig met het vele bewegen van de spelers van VV Trekvogels en was het niet altijd even goed bij de les met spelhervattingen. VV Trekvogels had iets meer overwicht, maar SV Schalkhaar was gevaarlijk over de vleugels, waar Milan te Riele en Kick Brouwer voor de nodige dreiging zorgden. Na 35 minuten spelen kwam SV Schalkhaar op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Nick Mulder. Zijn vrije trap vanaf de rechterkant leek een prooi te zijn voor keeper Derf Lutgerhorst, maar hij kreeg de bal onvoldoende onder controle waardoor SV Schalkhaar op voorsprong kwam.

Vlak voor het rustsignaal moest dezelfde Nick Mulder vervangen worden vangwege een blessure ontstaan doordat hij in aanraking kwam met keeper Jesper Lukassen.

De tweede helft werd jeugdspeler Luuk Janssen de vervanger voor de uitgevallen Nick Mulder. Het spel golfde op en neer met veel strijd aan beide kanten. Dit leidde tot een mooi voetbalgevecht, waarbij SV Schalkaar de voorsprong verdedigde en mogelijkheden kreeg de wedstrijd in het voordeel te beslissen. VV Trekvogels was dreigend, maar telkens stond keeper Jesper Lukassen op de goede plek en straalde als keeper de nodige rust uit.

Tim van der Meulen kwam in het veld en dat zorgde voor nog meer gevaar voor het doel van VV Trekvogels. Een actie van hem bezorgde spits David Klopman de bal die hij op zijn beurt op doel kon schieten, maar hij koos ervoor om de bal terug te leggen op een inlopende SV Schalkhaar-speler wat niet goed uit pakte en leidde tot balverlies. Kick Brouwer speelde Milan te Riele aan, ook hij zag zijn inzet gekeerd.

Een onderschepping van Koen Smith op het middenveld leidde bijna de 0-2 in; hij bereikte Tim van der Meulen die vervolgens op de keeper schoot. De mooiste aanval van de middag werd opgebouwd aan de linkerkant door Jason Westerkamp en Milan te Riele, waarna te Riele met bal naar binnen dribbelde en van grote afstand op de kruising schoot. Een aanval dat een beter lot verdiende. Vlak voor het eind was opnieuw Milan te Riele dicht bij een treffer, maar zijn schot werd in de verre hoek knap gered door keeper Lutgerhorst.

Diep in blessuretijd viel alsnog de 1-1. David Klopman lag vlak voor de eigen zestien, geblesseerd aan zijn hoofd na een kopduel, maar hiervoor werd door de scheidsrechter niet gefloten. Hierdoor werd, bij de daaropvolgende aanval van VV Trekvogels, de buitenspelval door dezelfde Klopman opgeheven en kon spits Louan Aarts alsnog de late gelijkmaker aantekenen.

Voor SV Schalkhaar een vervelend eind waardoor het opnieuw in blessuretijd punten verspeelt; de vorige wedstrijd verspeelde het ook punten in blessuretijd, toen tegen Leones. Uiteindelijk had Schalkhaar de wedstrijd vanmiddag eerder kunnen en wellicht moeten beslissen, maar mag het tevreden zijn over het veldspel en de inzet van de spelers.

Volgende week zondag 5 november krijgt het hiervoor de kans om een positief resultaat neer te zetten. Dan komt VV Vorden op bezoek, aanvang wedstrijd 14.00 uur.