Op een regenachtige zondagmiddag nam Voorwaarts het op tegen SC Bemmel. Vorig jaar nog een affiche in de hogere regionen van de zondag eerste klasse. Dit seizoen zijn beide ploegen matig aan het seizoen begonnen: Bemmel voorlaatste met twee punten, Voorwaarts nog daaronder met één punt, weliswaar wel met nog een wedstrijd tegoed.

Na een minuut stilte uit vanwege het overlijden van clubman Tonny Meijer was het de thuisploeg die vanaf de aftrap het initiatief greep en de weg naar voren zocht. Af heel snel kwam rechtervleugelverdediger Nero Paais gevaarlijk door over rechts: zijn voorzet was net te scherp. Even later verdween een inzet van de thuisploeg over de lat.

Waar Voorwaarts het in de openingsfase als altijd probeerde met voetballen, daar koos Bemmel wat sneller voor de lange bal. En niet ongevaarlijk: met name de crosspasses richting rechtsbuiten bezorgden de thuisploeg de nodige defensieve arbeid. Één ervan werd hard en strak voorgegeven, maar centrale verdediger Paul Eijkelenkamp reageerde attent en greep in voordat Bemmel het doel van de thuisploeg onder vuur kon nemen.

Bemmel pakte wat meer het initiatief en verscheen langzaamaan vaker dreigend voor de neus van doelman Patrick ter Mate. In de 14e minuut dacht Bemmel aan de 0-1, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Een paar minuten later moest Ter Mate weer aan de bak: hij onderschepte tijdig een steekbal van de gasten. Het bleek uitstel van executie. In de 26e minuut viel de Bemmelse treffer alsnog, toen Voorwaarts balverlies leed waar dat niet mag en de verdediging niet adequaat ingreep: 0-1.

Een minuutje later was het al bijna raak aan de andere kant, toen Bruce Schotman een prima vrije trap van Nick Linthorst net niet tot doelpunt wist te promoveren. Voorwaarts trok de wedstrijd vervolgens meer naar zich toe. Met name via de rechterkant, met de veelvuldig opkomende Nero Paais. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg nog niet, maar Bemmel oogde bij tijd en wijle wel kwetsbaar achterin. Op slag van rust kreeg Voorwaarts wel een behoorlijke kans, maar spits Marcus van Geelen kwam een teenlengte tekort.

De prima fase van de thuisploeg voor rust kreeg in het tweede bedrijf niet echt het gewenste vervolg. Voorwaarts wilde wel en zocht ook de aanval, maar was aan de bal te onzorgvuldig om Bemmel goed onder druk te houden. In de 54e minuut werd de positieve spelopvatting echter wel beloond, toen Marcus van Geelen met een gelukje in scoringspositie kwam. Met de afronding was niets mis: De 1-1 was op dat moment een terechte weergave van de krachtsverhoudingen op het veld.

Een rommelige fase van beide teams volgde, met veel balverlies over en weer en weinig gevaar voor de beide doelen. Gaandeweg kroop Bemmel wat meer uit zijn schulp. De gasten waren net even wat geroutineerder dan de thuisploeg en hadden fysiek ook meer in de schaal te leggen. In de 68e minuut tekenden de gasten voor de 1-2 na een prima combinatie door het midden. Voorwaarts liet zich te makkelijk aftroeven en doelman Ter Mate was kansloos op de prima inzet.

De thuisploeg probeerde het daarna wel, maar koos veelvuldig voor de lange bal. Dat speelde de gasten met hun fysiek in de kaart: Bemmel bleef vrij eenvoudig overeind. Ook de wissels in de 77e minuut (Thijs Ploeg en Morris Broekhof voor Nick Linthorst en Daan Verheul) konden het tij niet meer keren. Zo bleef de thuisploeg met lege handen achter., maar liet bij vlagen vooral ook aan zichzelf zien dat er wel meer in zit.