Na een onnodige nederlaag en een vrije zaterdag stonden de mannen van trainer Dominik Dimitrovic te popelen om aan de 4e thuiswedstrijd van het seizoen tegen MVV’69 te beginnen. Tot nu toe waren alle thuiswedstrijden in winst omgezet, zou dat zo blijven?

Na een wekenlange blessure keert Max terug in de opstelling. In de openingsfase zijn wij iets sterker maar onze tegenstander wint bijna alle 2e ballen en daardoor is er sprake van een rommelig begin. We zijn net voorbij de 10 minuten als we 2 kansen achter elkaar krijgen. Sybren heeft een heerlijke voorzet in huis, maar Jochem kopt de bal naast en even later komt Sybren met een vallende bal tussen hun laatste man en de keeper en Job is er als de kippen bij om daar van te profiteren, 1-0.

Daarna verliezen wij de controle over de wedstrijd. Onze tegenstander bepaalt veel en wij blijven de 2e ballen maar verliezen. In de 17e minuut grijpen we achterin slap in en daardoor krijgen ze een schotkans die recht in de handen van Max belandt. Even daarna gaat een opbouw mis, maar weer missen de bezoekers een grote kans. Deze moeilijke fase blijft aan tot de 40e minuut waarna wij weer iets van grip terugkrijgen en een heerlijke aanval opzetten. Mika geeft de bal geweldig mee aan Jochem, hij omspeelt een man, legt de bal bij de 2e paal neer en geeft Job een grote kans die via de lat er niet ingaat.

De corner die erop volgt levert Milo een afstandsschot op, dat maar net naast gaat. We lijken dan richting het rustsignaal te gaan als onze tegenstander nog één corner krijgt. De corner wordt ingekopt en gaat via het been van één van onze verdedigers over de eigen doellijn en zo komen onze gasten op 1-1. We gaan met een grote domper de kleedkamer in.

In de tweede helft wordt Jari gebracht en hij is meteen al gevaarlijk met een actie over links. Kort daarna heeft Mika een goede voorzet over rechts en kan Chiel inschieten, maar hij raakt de bal niet helemaal lekker. We gaan voorbij het uur als de opbouw van onze tegenstander helemaal verkeerd gaat. Jari gaat richting de keeper en schiet de bal voorbij hem, maar de bal gaat komt via de binnenkant paal weer terug het veld in. Even later gaat Job 1 op 1 richting de keeper, maar repareert een verdediger deze actie.

We hebben inmiddels 3 gigantische kansen gemist en dan ken je de ongeschreven voetbalwetten.. het zal toch niet.. Toch blijven we gedisciplineerd spelen en in de 77e minuut beginnen we aan plan B. Kyan en Luuk komen erin en meteen komt er nieuwe energie in het team. Jari zet een geweldige één-twee op met Kyan die de bal perfect in de diepte klaarlegt voor Jari, hij omspeelt een man en legt de bal bij de 2e paal klaar voor Milo, 2-1! Kort daarna krijgen wij nog een corner die Milo neemt en via een verdediger van MVV zomaar tot eigen doelpunt wordt gepromoveerd, 3-1 en de wedstrijd is beslist.

In de slotfase krijgen beide teams nog één kans, Jari heeft een geweldige bal op Mika die net voorlangs gaat en zij krijgen nog een goede kans met een bal die net voorlangs gaat. Maar we weten ook onze 4e thuiswedstrijd in winst om te zetten en dus klonk het clublied..

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen VSW in Zwolle.

Koninklijke UD – MVV’69 3-1 (1-1)
‘12 Job Visser 1-0
’45 1-1 (eigen doelpunt)
’80 Milo Birahij 2-1
’85 eigen doelpunt 3-1