Donderdagavond 12 mei stond er een doordeweekse wedstrijd SV Schalkhaar tegen VV Lemelerveld op het programma en deze eindigde zoals ie begon. Vaak worden dit soort uitslagen bestempeld als ‘saai’, echter deze avond was er zeker geen sprake van een saaie pot voetbal.

Beide ploegen hadden de intentie om de wedstrijd winnend af te sluiten, beide ploegen met de volle inzet. Ook nodig om weg te blijven van de onderste posities op de ranglijst. Twee ploegen die een verschillende speelstijl hanteren en uiteindelijk beide ploegen een punt wat voor met name de thuisploeg iets te weinig is beloond. De beste kansen waren voor SV Schalkhaar, maar VV Lemelerveld had met name vanuit de counter ook een paar goede mogelijkheden.

SV Schalkhaar begon vanavond met linkerspits Kick Brouwer vanaf de aftrap, hierdoor startte Milan Beumer vanaf rechts. De meeste dreiging in de beginfase kwam dan ook vanaf de linkerkant waar Kick Brouwer met zijn snelheid de verdediging van VV Lemelerveld regelmatig te snel af was. Al na een paar minuten spelen was er een lange blessurebehandeling; spits David Klopman kwam met een kopduel in aanraking met een VV Lemelerveld verdediger. Uiteindelijk werd door prima werk van de verzorgers van beide teams de heren opgelapt en konden beide met een tulband de wedstrijd vervolgen.

Kansen waren er voor SV Schalkhaar voor Milan te Riele, zijn dribbelkunst werd bijna beloond; hij kwam vanaf het middenveld tot ver in de zestien, echter zijn schot was onnauwkeurig en de bal verdween recht op de keeper Rik Ramaker van VV Lemelerveld. De beste kans voor VV Lemelerveld was niet besteed aan topscorer Stijn Kogelman van VV Lemelerveld. Na een half uur spelen kreeg hij vrije doortocht en oog in oog met de zeer betrouwbare keeper Jesper Lukassen wist hij het net niet te vinden en redde Lukassen zeer bekwaam. Een mooie actie van Milan Beumer had ook meer verdiend, hij zette een paar spelers op het verkeerde been maar was vervolgens weer te gehaast in de afwerking. Ook hier kon de keeper van VV Lemelerveld redding brengen.

De tweede helft kwam SV Schalkhaar nog vaker en gevaarlijker voor het doel van VV Lemelerveld. Een schitterende diagonale bal van rechterverdediger Rokay Haafkens op Kick Brouwer was het aanzien meer dan waard. De bal aanname van Brouwer en het kiezelharde schot net over de lat had zeker meer verdiend. Ook een goede kans op meer had Milan Beumer, hij dribbelde de zestien binnen maar werd verdedigd door een correct sliding, echter het leek er goed op dat de verdediger de bal met de hand mee nam. De scheidsrechter had dit niet of minder goed kunnen waarnemen waardoor er een strafschop werd ontnomen.

SV Schalkhaar was veel meer in balbezit en de opbouw begon vaak bij de sterk spelende Joost Brouwer. Hij stuurde David Klopman weg die combineerde met Bjorn Duteweert, maar deze mogelijkheid werd ook onschadelijk gemaakt door de agressief spelende VV Lemelerveld verdedigers. VV Lemelerveld kreeg ook wat mogelijkheden, maar telkens waren de centrale verdedigers Delano Haulussy en Michiel Hullegie op hun post en wisten tijdig de angel uit de aanval te halen.

De beste kans voor SV Schalkhaar om op voorsprong te komen was een actie van Milan Beumer. Hij schoot de bal met een curve in de verre hoek, maar een uitstekende redding van keeper Rik Ramaker mag genoemd worden. Hij tikte de bal nog net uit het doel en kon de bal tot corner verwerken. Ook een combinatie tussen David Klopman en Milan te Riele stierf in schoonheid. Te Riele kreeg de bal niet goed onder controle en VV Lemelerveld kon uitverdedigen.

Een leuke wedstrijd die uiteindelijk doelpunten verdiende, maar deze brilstand was zeker het aanzien waard. De volgende wedstrijd staat over een paar dagen alweer op het programma. Komende zondag speelt SV Schalkhaar de uitwedstrijd tegen Vogido.

De eerstvolgende thuiswedstrijd op de Horsterhoek is zondag 22 mei. Dan ontvangt SV Schalkhaar FC Suyoye-Mediterraneo. Aanvang wedstrijd 14.00 uur!

Bronclubcorrespondent Schalkhaar
Vorig artikelSterk ABS speelt gelijk tegen koploper AZC
Volgend artikelEindelijk weer een punt voor DAVO