SV Schalkhaar was zondag 16 augustus 2020 het toneel van het jaarlijkse Voorbereidingstoernooi. Na een weekje trainen de eerste wedstrijd na bijna een half jaar zonder ook maar één wedstrijd te hebben gespeeld. Het coronavirus hield spelers buiten het voetbalveld, spelen was lange tijd niet toegestaan.

Voor veel spelers was het wel weer even wennen, de tropische temperaturen op het warme rubber van SV Schalkhaar hielpen hierbij niet mee. De eerste wedstrijd, aanvang 13.00 uur, tussen ABS uit Bathmen en SC Overwetering uit Olst, werd in het voordeel van de ploeg van trainer Hans van der Hoop beslist. De formatie, met oud-SV Schalkhaar spelers Paul Roetert en Jasper Broekhuis in de gelederen, won van SC Overwetering van trainer Sander Poll met 3-0.

Om 15.00 uur speelde de thuisploeg SV Schalkhaar tegen SV Holten. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd afscheid genomen van verdediger Mattis Janse; een afscheid dat hij dik en dik heeft verdiend na 11 jaar SV Schalkhaar 1. Teammanager Jeroen van Sluijters had louter mooie woorden voor zijn vroegere ploeggenoot: ‘Altijd voorop in de strijd en jarenlang rots in de branding. Een speler die met veel passie menig spits heeft uitgeschakeld.’ Momenteel speelt Mattis in SV Schalkhaar 2 waar hij door zijn ervaring van grote waarde is. Met een mooie herinnering en een bos bloemen werd Mattis in het zonnetje gezet.

De wedstrijd tegen SV Holten begon niet zoals verwacht voor de organiserende vereniging. Met oud-SV Schalkhaar speler Glenn Koerkamp in de gelederen bij de ploeg uit Holten, stond er na 20 minuten een 0-2 op het scorebord in het voordeel van SV Holten. Nog voor rust wist het team van Marcel Geestman de stand om te zetten in een 3-2 voorsprong. Uiteindelijk wist SV Schalkhaar deze doelpuntrijke wedstrijd te winnen met 6-3.

Op zondag 26 augustus wordt er om 13.00 afgetrapt tussen SC Overwetering en SV Holten, waarna om 15.00 uur SV Schalkhaar zal aantreden tegen ABS uit Bathmen. Net als op zondag 16 augustus staan deze wedstrijden weer onder leiding van de Deventer Scheidsrechters Vereniging.

U bent zondag 26 augustus a.s. van harte welkom op De Horsterhoek om deze mooie streekderby’s te bekijken.

Mattis Janse: bedankt voor 11 jaar inzet en humor in SV Schalkhaar 1!
ViaNamens de Technische Commissie van SV Schalkhaar, Huub Kolkman
Vorig artikelHan Balk op bezoek bij SV Colmschate
Volgend artikelABS finalist toernooi SV Schalkhaar