Met 10 punten voorsprong op nummer 2 vertrok de karavaan van Helios met twee volle bussen en de vele auto’s met supporters die nog om 12.30 een wedstrijd hadden richting Haaksbergen. Okay, volgende week een makkie tegen EGVV en dan nog een thuiswedstrijd. Nee dat zit niet in de genen van staf en de ploeg, vandaag moet het gebeuren.

Op een zeer slecht grasveld, maar daar hebben alle ploegen op gespeeld, ging Helios zoals we gewend waren weer volop in de aanval. Nick Beekman en Cerkan Kinaci gingen op rechts erop en erover en stichtten het grootste gevaar. Helios kreeg enkele kansen, maar steeds was keeper Marin een sta in de weg.

Dat was ook het geval in de 16 minuut: Jarmo van ‘t Hof draait binnen de 16 weg van zijn tegenstander en wordt neergehaald, penalty. Het hele seizoen heeft Jarmo alle penalty’s er droog en hard in geschoten, maar nu ging het mis. Een slap schot linksonder werd door de lange keeper Marin voor de lijn gestopt.

Toen kwam de 31ste minuut. Een mooie combinatie op links tussen Bastiaan Lieftink en Mike Gerritsen bracht Mike bij de achterlijn en zijn voorzet werd mooi en krachtig ingekopt door Djeremy Waslander, 0-1. Tevens de ruststand.

De tweede helft was er een waarin door beide partijen veel strijd werd geleverd. HSC blijft hoop houden zolang er maar een goal verschil is. HSC dringt steeds meer aan, maar weet tot de 80 ste minuut geen gevaar te stichtten.

De defensie bleek een niet te nemen vesting, maar in de laatste minuten was het wel billen knijpen. Maar door twee geweldige reddingen van doelman Joël de Jonge bleef de nul op het scorebord staan. Na het laatste fluitsignaal brak het feest flink los.

Op het complex werd een ontvangst geregeld door de aanwezige supporters en werd er gefeest tot in de laatste uurtjes. Volgende week doen we het na de wedstrijd nog even dunnetjes over.