Tegen alle verwachtingen in kende CCW vanmiddag geen problemen in de jacht op mooie afsluiting van huidige competitie. In de thuiswedstrijd tegen had de ploeg het bijzonder lastig met deze opponent en wist toen maar moeilijk het broodnodige punt voor de 1e periode binnen te halen.

Hoe anders was het vanmiddag. Vanaf de aftrap was het eenrichtingverkeer naar doel van Vilsteren, waarbij gezegd moet worden dat de thuisploeg nogal te kampen had met blessures en vakantiegangers. Misschien kreeg CCW hierdoor ook wel de kans om het beste voetbal op het mooie kunstgras van zeker na de winterstop te spelen.

Al in de 6e minuut opende Bart Keurhorst de score toen hij zich goed vrij speelde en de doelman kansloos liet, 0-1. Waar al vaak dit seizoen de ploeg vergat om door te drukken, was dat vanmiddag anders want amper vijf minuten later was het Thijs ten Hove die aan het eind stond van een uitstekend aanval en dat was 0-2.

Nog weer geen vijf minuten later was het Laurens van de Werff die met een uitstekende steekpass werd aangespeeld, z’n man liet staan en snoeihard binnenschoot, 0-3. De ploeg bleef maar doorgaan met goed voetbal en de ene mooie aanval na de andere volgende, maar met name Ruben de Haan had het geluk niet mee vandaag.

Na ca. 25 minuten was het weer Bart Keurhorst die met een goede goal voor de 0-4 zorgde. Hierna bleef het scoren even steken tot dat vijf minuten voor de rust CCW werd geholpen door een slippertje van de doelman van Vilsteren die een hoge inzet van Tijn de Haan over z’n handen liet glippen, 0-5. Nog voor de rust werd het ook nog 0-6 toen weer Bart Keurhorst aan het eind stond van een goede aanval, en dat betekende een ruststand van 0-6.

In de rust werd de niet geheel fitte Tijn de Haan vervangen door Noud Lagerweij en die drukte gelijk z’n stempel op de wedstrijd om het mooiste doelpunt van de middag binnen te jassen: aangespeeld met een hoge bal bij hoek zestien nam hij deze fantastisch aan en joeg de bal in verre hoek binnen, een plaatje van een doelpunt, 0-7. Hierna was de honger bij de ploeg blijkbaar een beetje op, kregen alle wisselspelers ruim speeltijd toebedeeld, bleef het absoluut de betere ploeg, maar gescoord werd er niet meer.

Direct na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hylkema uit Heino, die een zeer gemakkelijke middag had, kwam ook het bericht dat Davo punten had verspeeld in Terwolde. Dat betekent dat CCW nu twee thuiswedstrijden achter elkaar de kans heeft om met winst de kroon op het werk te zetten en het kampioenschap binnen te halen, te beginnen volgende week tegen Emst. Gezien de uitwedstrijd tegen Emst zal dit absoluut geen ABC’tje worden en heeft de ploeg de steun hard nodig.

Graag zien dus volgende zondag 23 april heel veel publiek op de ‘Olde Leeuwenbarg’ om de ploeg te ondersteunen naar deze mijlpaal voor de nog jonge fusieclub.