Voorwaarts verloor in de uitwedstrijd tegen Woezik punten in de jacht op de tweede periodetitel. De einduitslag was volgens centrale verdediger Koen de Hullu geflatteerd; 3-1.

Koen sloot in de loop van het seizoen aan bij de equipe van Berthil ter Avest. De student Sportkunde in Nijmegen klopte al enkele jaren aan de poort van het eerste elftal, maar werd door blessures en studie in het buitenland nog geen vaste waarde. Dit seizoen is hij echter na de winterstop niet meer weg te denken uit de hoofdmacht. De geblokte verdediger heeft naast kracht ook snelheid als belangrijk wapen.

Koen zag het elftal goed beginnen aan de wedstrijd. Enkele 100% kansen waren echter niet besteed aan de Voorwaartsen. Woezik had destijds in Duistervoorde de aanvallende kracht ervaren en koos er nu voor om ver in te zakken. Voorwaarts had daar moeite mee. Na de openingsfase was het moeilijker om kansen creëren. Koen: ‘Omdat ze vrij compact stonden was het voetballend erg lastig, het spel werd slordig en ongeduldig, waardoor we de tegenstander in de kaart speelden.’

Woezik daarentegen verzilverde wel een mogelijkheid halverwege de eerste helft en de vrije trap na 20 minuten werd dan ook prachtig ingeschoten, 1-0. Voorwaarts liet zich niet onbetuigd en vlak voor rust viel de verdiende gelijkmaker. Cengizhan Genc vond het hoofd van Bruce Schotman en met deze opsteker ging Voorwaarts de rust in, 1-1.

Na de rust werd de wedstrijd onderbroken door een blessure van de assistent-grensrechter. De verplichte pauze deed Voorwaarts geen goed, want Woezik wist in de 80ste minuut toch nog het verschil te maken, 2-1. Voorwaarts gaf daarna door de aanvalsdrang te veel ruimte weg, waardoor de 3-1 snel volgde. Een vierde treffer werd door Patrick ter Mate verijdeld. Hij stopte de penalty van de Woezik-aanvaller.

Koen was teleurgesteld, maar is zich ook direct bewust van de kans die er volgende week ligt om de periode alsnog binnen te halen. Koen: ‘We zullen de komende week in ieder geval volop toeleven naar de clash tegen AVV Columbia. Voorwaarts heeft nog drie punten nodig. Columbia heeft de punten nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Alle ingrediënten voor een spannende ontmoeting aan de Laene.’