Zonder de zieke Bruinsma, maar wel weer met de van een blessure terug gekomen Zandvliet, begon Helios de wedstrijd tegen Winterswijk. De intentie van beide ploegen was duidelijk: “gaan voor de volle winst”.

Winterswijk was de gelukkige: binnen een minuut verkeek Mike Gerritsen op een diepe en stuiterende bal die door de spits van Winterswijk over de uitkomende Joel de Jonge wist te tikken. Helios pakte de draad goed op en kwam via combinaties tussen Waslander en Beekman goed door, maar de keeper of een verdediger stonden nog in de weg.

In de 11de minuut wist de keeper van Winterswijk een strak schot uit de hoek te halen. Toch duurde het tot de 26ste minuut dat de druk van Helios resulteerde in een doelpunt. Beekman schoot de bal strak voor die door de vrijstaande In ‘t Hof werd binnen getikt: 1-1. Twee minuten later was het weer raak, want na een mooie combinatie tussen Alberts, in ‘t Hof en Zandvliet werd de kans mooi afgewerkt door Djeremy Zandvliet 2-1.

Winterswijk kwam er moeilijk uit, maar toch kreeg men in de 33ste minuut een corner. De corner kwam strak op de 16, werd ingeschoten en kwam tegen de arm van Fabian Put. De verder goed leidende scheidsrechter Mulder bedacht zich geen moment en gaf en penalty die strak werd ingeschoten: 2-2. Helios liet zich niet van de wijs brengen en ging vol door. In de 40ste minuut schoot Jarmo in ‘t Hof na een mooie combinatie met Zandvliet de 3-2 binnen en in de 44ste minuut was het weer raak. Iedereen van Helios riep om een penalty, maar de bal werd vanaf 20 meter vol op de wreef genomen door Djeremy Waslander en vloog strak, onhoudbaar voor de keeper, in de bovenhoek. 4-2 En tevens ruststand.

Na rust ging Helios vol door. Beekman brak in de 48ste minuut op rechts door, zijn voorzet werd ingekopt door Jarmo in ‘t Hof en met de arm uit het doel gehaald dus penalty. Deze werd kundig door Jarmo afgewerkt: 5-2. Als je denkt dat het dan is gedaan met Winterswijk dan had je het mis. Deze jonge ploeg ging volop door, Helios verslapte en verloor een kwartier lang de concentratie. Yilmaz verloor op het middenveld de bal en daar wisten de voorwaartsen van Winterwijk wel raad mee: 5-3.

Daarna was het Joel de Jonge die in één-op-één situatie goed optrad. Helios kreeg steeds meer kansen en in de 73ste minuut was het weer Nick Beekman die op rechts doorbrak en zijn voorzet werd wederom door Jarmo mooi afgewerkt 6-3. Harry Decheiver wisselde daarna Roudijk, Zandvliet, in ‘t Hof, Alberts en Beekman voor de van en blessure teruggekomen Galanggadjir en de junioren Bastiaan Lieftink, Djuan Wennink, Sem Thomassen en Samuel Grijpma. Eindstand 6-3.

Volgend weekend speelt Helios uit tegen UD.