Een lekker weertje en een volle zijlijn waren, samen met de wetenschap dat de spannende vorige ontmoeting in 2-2- eindigde, alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag deze 23ste april.

De club uit Deventer zit in een vormdip, nadat de afgelopen wedstrijden tegen UD en Harfsen verloren werden. Het terugkerende thema is dit seizoen dat er vaak onscherp gestart wordt, wat tot snelle tegengoals leidt. Terborg maakte hier ook vandaag gretig gebruik van, want na 8 minuten en een hoop geklungel in de verdediging van Sportclub, kon Nelson Lammertink de bal al 3x uit z’n goal vissen.

Na deze dramatische start pakte Sportclub de draad beter op en zo werd er met dezelfde stand de rust ingegaan.

Na de rust leek de wedstrijd meer gelijk op te gaan. Beide teams kregen kansen in de eerste tien minuten, maar er werd niet gescoord tot de 55ste minuut. Terborg liep na persoonlijke ketsers snel uit naar 0-6. Robin IJzerman kreeg een wereldkans om de wedstrijd een net wat beter aangezicht te geven. Hij kon Stef Hagen alleen voor de keeper zetten, maar besloot zelf recht op de keeper te schieten. In de omschakeling schoot Siemen Kaak de 7de van Terborg binnen.

Terborg liet het tempo zakken en na slordigheden achterin kon Sportclub de eer nog herstellen met twee goals van Roan Koekkoek en Murat Özdemir.

Een al met al teleurstellende middag voor de club uit Deventer, dat volgende week de reis naar Blauw-Wit uit Holten zal maken.