Helios speelde zaterdag zonder de licht geblesseerde Glenn Kobussen tegen vv. Hellendoorn. Hellendoorn wordt ondanks het verlies afgelopen zaterdag in Losser gezien als een van de beste ploegen in deze klasse, al jaren draait het boven in mee.

Vanaf het begin was het toch Helios wat het spelbeeld bepaalde. Het kwam op rechts enkele malen goed door via Sercan Kanice en Jarno van den Bos, alleen de laatste voorzetten richting Jarmo van ’t Hof kwamen net niet aan. Helios bleef hoog druk zetten en belette hiermee dat Hellendoorn een goed aanval op kon zetten. Dat gebeurde wel in de 16e minuut, maar de op links vrijgelaten speler schoot in het zijnet.

Er werd veel strijd geleverd en met name op het middenveld werden de ruimtes zeer klein gehouden. Helios viel in de eerste helft vaak in het mes van de buitenspelval van Hellendoorn, dat daardoor het veld zeer klein hield. In de 31e minuut kwam Sercan op rechts door, speelde Jarmo strak in de voet, die achter overgetrokken werd door de tegenstander. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip, deze werd wederom door Jarmo beheerst ingeschoten 0-1.

Hellendoorn kwam steeds beter in het spel. Met name aanvoerder Hendrik Rubens gaf zeer mooie passes waardoor de linkerkant steeds beter in beeld kwam, zijn kans kreeg, maar was het steeds de jonge keeper Sven Kreukniet die een doelpunt wist te voorkomen. Rust 0-1.

In de tweede helft ging het spel door, daar waar het in de eerste helft gebleven was, maar kreeg Hellendoorn toch meer kansen om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Steeds was keeper Kreukniet en één keer de paal een sta in de weg. In de 76e minuut kreeg de ingevallen Bastiaan Lieftink de kans om de stand op 0-2 te brengen. Hij kwam oog in oog met de keeper, omspeelde hem, kwam te ver naar links en schoot over.

Toch kwam Helios in de 81e minuut op 0-2. Sander Krijns werd op rechts aangespeeld, trok naar binnen en zijn voorzet op maat werd door de inkomende Djeremy Waslander fraai ingekopt. Wat zou het mooi zijn om hier met de volle buit mee te nemen, maar dat gebeurde niet. Hellendoorn wisselde, zette steeds meer druk en het was aanvoerder Ruben Hendriks die zijn schot via het hoofd van Jarno van den Bos in het net zag verdwijnen. 1-2.

Nog geen minuut later werd door de rechtsbuiten van Hellendoorn een zondagsschot afgeleverd en liet Kreukniet volledig kansloos. Eindstand 2-2. Jammer, je geeft hier twee punten weg maar gezien het spelbeeld ook wel een terechte uitslag.