Na de 7-1 overwinning tegen Diepenveen speelde Helios de eerste thuiswedstrijd tegen de andere promovendus Sv Brummen. Sv Brummen bleek van het begin af aan te willen voetballen maar merkte al gauw dat Helios een maatje te groot was. Met aantrekkelijk mooi combinatievoetbal zette Helios Brummen behoorlijk onder druk en kreeg het in de eerste twintig voldoende kansen om de score te openen. Met name Serkan speelde een puike eerste helft. Kwam een aantal keren goed door op rechts maar zijn voorzetten werden net gemist door Alberts en Duteweerd.

In de 12de minuut was het raak.. Serkan kreeg de bal diagonaal voor het doel, schoot, de keeper keek verrast en de bal vloog in de uiterate verre hoek. Was het bedoeld als voorzet? Maakt niet uit, de goal was mooi. 1-0. Helios ging door, Maar Djeremy Waslander wist een mooie aanval net niet af te ronden. Even later was het weer Djeremy die op links goed doorkwam, zijn inzet werd van de lijn gehaald. Weer en minuut later was het weer Bruinsma en even later Waslander die goed doorkwamen maar hun inzet werd door keeper Jordi Plant uit de hoek gehaald.

In de 23ste minuut brak Serkan op rechts door, passeerde drie Brummen verdedigers en zijn strakke voorzet werd door Bjorn Duteweerd over de lijn gedrukt. 2-0. Brummen kwam een keer goed door op links, maar de inzet van de brummen aanvaller werd gebroken door Mike Gerritsen.

Helios ging door. Na een mooie combinatie kwam de bal bij Glen Alberts die twee man op de verkeerde been zette en bekwaam afrondde. 3-0. Gezien de kansen had het 6-0 kunnen/moeten staan.

Over de tweede helft valt weinig te vertellen. Helios kan het, maar wilde niet meer, Brummen wilde wel, maar kon het niet. Het werd rommelig. Een goede pas van Brummen en een duw in de rug van Menno Podt was er voor nodig om nog een doelpunt te kunnen aantekenen. De genomen penalty werd door Stan Hurenkamp goed genomen. 3-1 eindstand. Volgende week Robur et Velocitas uit.