Afgelopen zaterdag verloor FC RDC zijn tweede competitiewedstrijd van dit prille seizoen. Progressie werd er geboekt, echter slechts voor een uur. Dat is echter niet voldoende voor resultaat, de Deventerploeg ging geflatteerd met 1-5 onderuit in eigen huis.

FC RDC startte aanvankelijk goed, de organisatie stond prima en het goed voetballende Fortissimo kreeg weinig kansen. Zelf creëerde het echter ook weinig in de stromende regen op Sportpark Borgele. Een half uur lang gingen de hemelsluizen volledig open.

In dat eerste half uur moest doelman Voortman redding brengen op een gevaarlijke vrije trap van de ploeg uit Ede. Daarvoor waren er ook al enkele mogelijkheden voor de gasten. Het eerste gevaar voor de thuisploeg ontstond na een goede aanval over rechts waarbij de verdediger eerder bij de bal was dan spits Helms. Echter schoot hij bijna in eigen doel.

VERZUIMDE
De inzet en werklust van zijn elf deed trainer Ensing goed, want de week ervoor ontbrak het daar nogal aan. De rust werd met 0-0 behaald omdat de behendige spits uit Ede het vizier niet op scherp had staan. Direct na de thee had FC RDC het duel naar zich toe moeten trekken. Echter verzuimde spits Luuk Helms de 1 op 1 doeltreffend af te ronden.

Onderweg naar de vijandige sluitpost kreeg de jonge targetman nogal wat bedenktijd en dat is niet altijd even prettig. Luuk Helms brak het op en de doelman kon redding brengen. Maar FC RDC kreeg meer kansen, een goed schot van Martin Kok trof net geen doel, evenals de rebound die er uit voortvloeide.

GEKANTELD
Dat het FC RDC zaterdag niet echt meezat, bleek 20 seconden later. Want nadat die twee kansen werden gemist, scoorden de gasten juist wel vanuit de omschakeling de openingstreffer. Zes minuten later maakte de ervaren Tesh Ros een inschattingsfout waar de behendige voorhoede van Fortissimo wel raad mee wist en het duel was volledig gekanteld (0-2).

Trainer Ensing wisselde aanvallend, maar dat gaf eigenlijk de tegenstander alleen maar ruimte. Na een uur voetballen en een 0-2 achterstand leek het eigenlijk gespeeld. Zeker toen Mathieu Steenbergen alleen voor het doel verzuimde af te drukken halverwege de tweede helft. Toen ging het ook snel, aan de andere zijde…

ZONDAGSSCHOT OP ZATERDAG
Een zondagsschot op zaterdag viel pardoes binnen voor de 0-3 en aansluitend moest doelman Voortman moest nog diverse malen flink aan de bak. De thuisploeg gaf het op, was moegestreden en de ruimtes werden nog groter. Daar profiteerde Fortissimo nog optimaal van met de 0-4.

Gelukkig was het, voor de thuisploeg FC RDC, dat Jorrit Draaijer als invaller wel scherp was voor de goal. De eretreffer werd echter razendsnel vergeten omdat de gasten uit Ede heel koelbloedig zelfs de vijfde tegentreffer op het bord wisten te krijgen. Weliswaar geflatteerd, maar wel feitelijk.

WEDSTRIJD BLIJFT 90 MINUTEN
Jacob Ensing was achteraf tevreden met het eerste uur: “Complimenten krijgen van de tegenstander die met maar liefst 1-5 wint lijkt vreemd, maar zegt veel over de wedstrijd die we speelden”. De coach had gelijk met die constatering, maar moet nog wel verder aan het werk, want een wedstrijd blijft 90 minuten…