Bij de Helios-aanhang ging men ervan uit dat er wel drie punten in het verschiet lagen tegen de nummer laatst UD. Maar dat het zo makkelijk 11-0 werd, dat had niemand verwacht. En met deze 11 mocht UD nog blij zijn, want er werd, zeker in de 2e helft, een zee aan kansen gemist. Mooie combinaties, niet zelfzuchtig en dat uitvoeren wat de trainer voor ogen heeft was de opdracht. Dit waren allemaal ingrediënten dat leidde tot deze eclatante overwinning.

Helios zette vanaf het begin al de toon. Een mooie combinatie tussen Nick Beekman en Jarmo van ‘t Hof bracht Djeremy Waslander in de positie om de 1-0 te scoren. Nog geen minuut later was het weer Jarmo die goed werd ingespeeld en snel op de opkomende Zandvliet inspeelde die mooi afrondde 0-2. In de 30ste minuut werd een corner van Bruinsma ingetikt door Jarmo in ‘t Hof: 0-3. En 5 minuten later was het weer Jarmo die vanuit een mooi strak genomen corner raak kopte 0-4.

In de 39ste minuut werd er gescoord vanuit de mooiste aanval van de middag. Na een prachtige combi tussen Bruinsma en Djeremy Waslander kwam de bal bij Jarmo van ’t Hof die de keeper iets te ver voor zijn goal zag staan en vanaf 30 meter hem met een mooie lob passeerde (0-5). Vlak voor rust werd het 6-0 na een voorzet van Nick Beekman die door Fabia Put werd ingekopt.

Na rust probeerde UD met meer inzet de stand op 0-6 te houden, maar na 61 minuten was het Bruinsma die na een snelle combinatie de 0-7 scoorde. Wederom was het Jarmo die in de 75ste minuut vanuit de rebound de 0-8 scoorde. Daarna mist Helios kans op kans: de lat en de keeper voorkomen nog de 0-9, maar die kwam er wel na een mooie combi op rechts tussen Beekman en Sven Lubberding. Zijn voorzet werd door Jarmo weer genadeloos ingetikt.

Meestal wil de 10e niet vallen, maar deze keer was het Mike Gerritsen die vanuit een vrije trap de muur en de keeper kansloos liet: 0-10. Toen was het tijd voor Glenn Alberts: eerste miste hij na een mooie combinatie met Waslander oog in oog met de keeper, maar een minuut later nam hij revanche en scoorde toch goal (0-11).