Je hebt van die wedstrijden dat je 80 minuten, zoals verwacht, de sterkste bent. Kans op kans creëert, maar ook door een geweldige keeper bij Terborg, het net niet kunt vinden. En dan ook een scheidsrechter, met alle respect,  nog twee duidelijke overtredingen op Djeremy Waslander wegwuift, terwijl vriend en vijand er duidelijk een penalty in zag. In de laatste 10 minuten gooide Terborg alles op de aanval, scoorde ook nog, dus was het billenknijpen. Maar hoe dan ook, ook deze wedstrijden kom je tegen, en één ding in deze periode is belangrijk, het halen van drie punten.

Helios begon gelijk sterk, Nick Beekman en Serkan vlogen over de vleugels maar hun voorzetten waren net te scherp of werden afgefloten voor buitenspel. In de 6e minuut was het raak, Bastiaan Lieftink combineerde met Djeremy Waslander die de 16 indook, Djeremy werd neergehaald, penalty, die door Jarmo van ‘t Hof strak werd ingeschoten.

Twee minuten later slalomde Bastiaan Lieftink door de defensie van Terborg, kwam oog in oog met de keeper, die goed uitkwam en zijn inzet blokkeerde. Helios bleef doorgaan, Terborg kwam nauwelijks over de middenlijn. In de 25 ste minuut vloog Djeremy Waslander binnen de 16 letterlijk door de lucht nadat hij op volle snelheid werd geduwd, niet met de schouder, maar met twee handen, maar de scheidsrechter wuift het weg.

In de 30ste minuut was het weer de keeper van Terborg die twee keer achter op een geweldige manier de stand op 0-1 houdt. Eerst was het Glenn die zijn inzet geblokkeerd zag  en even later Fabian Put. In de 35ste minuut denk je ‘daar komt de tweede treffer’, maar weer was het de keeper die oog in oog komt te staan met Glenn Alberts en weer als winnaar uit de strijd komt.

Rust 0-1

Na rust gaat Helios snel op zoek naar de tweede treffer. Jarmo schiet na een voorzet van Beekman net over. Djeremy komt goed door op rechts, maar zijn voorzet is net te scherp. In de 50ste minuut krijgt Terborg zijn eerste kans(je). Fabian Put herstelt dit netjes. In de 57ste minuut loopt Djeremy Waslander de bal na een vrije trap bij de tweede paal niet in het net, maar er naast.

Na een uur was het weer raak. Na goed doorzetten op rechts door Glenn Alberts werd zijn voorzet eerst door Jarmo ingeschoten, maar weer geblokkeerd door de keeper, in de rebound was Djeremy Waslander er als de kippen bij en schoot de 0-2 in het net. Helios kreeg steeds meer ruimte om de score verder op te voeren, maar verzuimde dit. Eerst was het Bastiaan Lieftink die de bal over de uitkomende keeper kon wippen, maar deze inzet werd van de lijn gehaald.

10 Minuten voor tijd kreeg Terborg zijn eerste grote kans, maar die werd gemist. Vier minuten voor het eind was het toch raak voor Terborg. De bal die werd ingezet werd niet goed verwerkt en kon de Terborg speler vrij inschieten. 1-2. Het werd billen knijpen. In de laatste minuut was het Djeremy Waslander die uitbrak en in de 16 van achteren werd neergehaald. Ook nu wuift de scheidsrechter dit weg. Wat heeft hij anders gezien?