Terwolde leed afgelopen zondag een kansloze nederlaag bij DAVO. Bij SV Terwolde hoopt men dat de gifbeker nu helemaal leeg is.

Nadat het veld van Davo om 12 uur goedgekeurd werd konden de mannen van Terwolde afreizen naar Deventer.

Al in de 3e minuut scoorde Davo de 1-0. Een probleem waar Terwolde vaker mee te kampen heeft namelijk heel vroeg op achterstand komen en vervolgens enorm achter de feiten aan te lopen. Je kunt het keer op keer tegen de heren voetballers zeggen maar schijnbaar valt het kwartje maar niet, vervolgens kreeg Davo in de 6e min. een vrije trap, een eindje buiten zestien, die door onze keeper tot corner werd getikt. Uit deze corner valt zomaar de 2-0 binnen.
Terwolde liet direct daarna van zich horen door in de 7e minuut de 2-1 te scoren via een assist van Sem Gerritsen die door Max van Gerrevink in het doel werd geschoten.

In de 12e min was er weer een kans voor Terwolde die vanuit een voorzet van rechts maar net voorlangs vliegt zonder dat er ook maar iemand de bal toucheerde. Nog geen minuut later kreeg Davo een penalty mee door een overtreding binnen de zestien, van een verdediger van Terwolde. Deze penalty werd nog wel aangeraakt door Guido Kelly, maar dat mocht helaas niet baten waardoor er de 3-1 op het scorebord verscheen. In de 18e minuut zag Jelmer Bellert voor Terwolde kans om ineens een schot uit de lucht op de goal van Davo te lossen die de keeper van Davo eveneens knap uit de lucht wist te plukken.

In de 23e minuut werd een corner corner voor Davo vanaf de rechterkant genomen die over alles en iedereen heen ging waarna de bal opnieuw werd ingebracht en waaruit wederom wordt gescoord en het 4-1 werd. Niet veel later en wel in de 29e min kwam Jelmer Bellert alleen op de keeper af maar werd zijn schot geblokt, waar nog wel een corner uitkwam die verder niets bracht. In de 36e minuut kwam Sem Gerritsen tot een schot op het doel van Davo, maar deze was net niet hard genoeg om de keeper van Davo in de problemen te brengen. In de 41e minuut was er een vrije trap voor Terwolde net buiten de zestien, deze ging strak voor het doel van Davo langs zonder dat ook maar iemand van Terwolde eraan dacht om de bal erin te schieten.

Daarop volgend in de 42e minuut kwam er een tegen aanval waarbij Davo de bal strak op de paal schoot. Als antwoord kreeg Terwolde in de 43e minuut een dikke kans waarbij Milan Koers alleen voor de keeper komt maar de keeper de bal wist te pareren. In de 44e min kwam er nog weer een vrije trap voor Terwolde die eveneens door de goed kepende doelman van Davo werd afgeslagen. Daarna was het tijd om de kleedkamers op te zoeken voor de rust.

Na de rust kwam het eerste wapenfeit van Terwolde in de 57e minuut via Swen van Voorst maar deze bal en ook de daaropvolgende inzet werd gepakt door de Davo doelman. Direct daarna in de 58e minuut kwam er een vrije trap op rechts voor Terwolde maar ook deze wordt wederom uit de lucht geplukt door de keeper van Davo. De verdediging van Terwolde had een slechte dag en dit werd in de 68e minuut en 71 minuut duidelijk toen Davo makkelijk door de verdediging heen kon komen en de 5-1 en 6-1 kon maken.

Daarna nam Terwolde weer het initiatief en kreeg meerdere mogelijkheden om te scoren maar de aanvallers hadden het vizier niet op scherp staan. Davo deed dat wel en scoorde wederom makkelijk de 7-1. In de 87e minuut kwam er een strakke voorzet vanaf links door de opgekomen Ymke Kelderman die wordt ingetikt door Max van Gerrevink, stand 7-2. Helaas bleef Terwolde voor Sinterklaas spelen en werd er in de 89e minuut en 91 minuut nog 2 goals eenvoudig  door Davo gemaakt wat een beschamende 9-2 eindstand opleverde.

Hopelijk is met de afsluiting van de 1e periode de gifbeker helemaal leeg voor Terwolde en wordt er revanche genomen as zondag in en tegen Epse.