Epse verloor gisteren met 2-0 in Voorst. Trainer Harleman moest weer zoeken naar fitte spelers in andere elftallen. De 41-jarige veteraan Lars van der Werf en de 17 jarige Mike Kaspers stonden aan de aftrap. Ook de jonge Mart Aalpoel en Wytze Nijkamp maakten hun debuut in de basis.

In de eerste helft een beter Voorst dat al vroeg op voorsprong kwam. Wijnand van Beek profiteerde van een fout in de Epser defensie. Diezelfde Van Beek kreeg nog enkele mogelijkheden om Voorst voor rust op een grotere voorsprong te schieten maar hij had zijn vizier niet op scherp staan.

Voorst, dat het kampioenschap nog in eigen handen heeft, had toch beduidend meer moeite met Epse als vooraf wellicht verwacht. Epse streed voor wat het waard was in deze toch wel unieke opstelling. Aanvaller Nijkamp had de beste Epser poging in de eerste helft. Zijn strakke schot ging echter net over het doel. Voor rust verdubbelde Voorst de voorsprong via Dennis Klumpert waardoor beide ploegen met 2-0 aan de thee gingen.

Na de rust was er meer evenwicht in de wedstrijd. Voorst had zijn kansen maar doelman John Moret redde een aantal keer op fraaie wijze. Naarmate de 2e helft vorderde kreeg Epse meer vat op het duel. Jeffrey Sterling, die normaal in het 3e elftal zijn kunsten vertoont, verving de moegestreden Van der Werf in de Epser frontlinie. De bonkige Sterling was ook de man die gelegenheidsrechtsbuiten Sjoerd Hesseling dé kans bood voor de aansluitingstreffer. In de 80e minuut stoomde Sterling op langs de linkerflank en bediende met buitenkantje rechts Hesseling bij de 2e paal op maat. Hesseling faalde oog in oog met doelman Max Wiltink, waardoor Voorst het restant van de wedstrijd niet in de problemen kwam.

Epse deed zondag wat het kon en verliet het veld met enigszins opgeheven hoofd. Komende zondag komt CCW naar Epse. Benieuwd wie er dan aan de aftrap staan? De wedstrijd begint om 14:00 uur.