Afgelopen zondag speelde ABS thuis tegen koploper Wijhe’92. ABS heeft nog een kleine kans om de nacompetitie te halen en Wijhe is een kampioenskandidaat. Op basis van de ranglijst zou je verwachten dat Wijhe’92 de bovenliggende partij zou zijn. Echter was dat zeker de eerste helft niet het geval.

ABS begon goed aan de wedstrijd waarbij ze meer de bal hadden dan Wijhe. Ook wanneer de bal verloren werd, zette ABS snel druk waardoor Wijhe geen kans kreeg om rustig in de wedstrijd te groeien. Na ongeveer 10 minuten komt Yannick Duteweert alleen voor de keeper en hij speelt deze uit, maar het schot wordt van de lijn gehaald door een verdediger van Wijhe.

ABS blijft goed spelen en eigenlijk komt Wijhe niet tot echte kansen. In de 39ste minuut wordt het overwicht eindelijk beloond. Een goede voorzet van Thijs Hovenkamp wordt door Paul Roetert op de borst aangenomen en direct in de kruising geschoten. Een paar minuten later kopt Yannick Duteweert een vrije trap van Mark Boschloo binnen en gaat ABS rusten met een verdiende 2-0 voorsprong.

In de tweede helft komt Wijhe beter voor de dag en is de wedstrijd veel meer in evenwicht. Wijhe dringt steeds meer aan en komt tot een aantal kansjes. ABS krijgt nog een enorme kans waarbij Yannick Duteweert eerst de bal tegen de keeper kopt en daarna via een voet van een verdediger over schiet. Wijhe begint steeds meer te drukken en Rens Kolkman haalt een bal van de lijn. In de 90ste minuut maakt Wijhe de aansluitingstreffer en komen er nog 8 minuten blessuretijd bij. In deze blessuretijd maakt Wijhe de 2-2, maar deze goal wordt afgekeurd door buitenspel.

Uiteindelijk speelt ABS de overwinning over de streep. Komende zondag speelt ABS uit tegen Turkse Kracht, aanvang 14:00. Normaal gesproken speelt Turkse Kracht de wedstrijden om 14:30 maar de laatste twee speelrondes worden alle wedstrijden tegelijk gespeeld. Daarom is de aanvangstijd dus gewijzigd naar 14:00 uur.