In de week na het gedwongen vertrek van trainer Rowdy van der Hoop boekte sv Colmschate ’33 weer eens een overwinning, nadat de driepunter 8 duels op rij uit bleef.

Op voorhand was deze wedstrijd beladen te noemen. Recent is bekend geworden dat een speler van Turkse Kracht helaas is omgekomen bij de aardbeving in Turkije. De wedstrijd tegen Colmschate zou dan ook weer de eerste wedstrijd voor Turkse Kracht zijn na dit tragische ongeval. Veel supporters waren opgeroepen om deze wedstrijd bij te komen wonen voor een laatste eerbetoon.

Aan de kant van Colmschate was het deze week ook alles behalve rustig. Nadat de ploeg in de laatste 8 wedstrijden slechts één punt behaalde en hierdoor onderaan de ranglijst bungelt, werd hoofdtrainer Rowdy van der Hoop op non-actief gezet. Hoe deze rol de rest van het seizoen wordt ingevuld is nog niet bekend, maar voor deze wedstrijd nam Raymond Locht het als interim hoofdtrainer waar in samenwerking met teammanager Bas Janssen.

Na een indrukwekkende minuut stilte begon de wedstrijd op de Rielerenk. Het was Colmschate wat het initiatief nam en Turkse Kracht probeerde het de geel-zwarten lastig te maken door veel energie in de wedstrijd te leggen. Het veld, wat alles behalve goed bespeelbaar was, zorgde ervoor dat beide ploegen niet lekker konden voetballen en er veel balverlies werd geleden. Echte kansen bleven uit.

In de 6e minuut werd het spel door de scheidsrechter stilgelegd en vond er een indrukwekkend moment plaats. Er werd een groot spandoek van de overleden speler uitgerold en veel fakkels en rookpotten werden hierbij aangestoken. Er viel niks anders meer te horen dan het applaus vanaf het gehele sportcomplex.

Na dit moment was het zaak om zo snel mogelijk weer de focus op het spel te leggen en was het Colmschate wat dreigender werd. Uiteindelijk leidde dit in minuut 39 tot de 0-1. Via een goede aanval opgezet vanaf de linkerkant was het Stan Haitsma die oog-in-oog met de keeper kwam en niet faalde. Turkse Kracht probeerde voor de rust nog wat kansen te creëren maar keeper Victor Meems werd niet getest.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Colmschate probeerde, maar het veld werkte niet mee. Langzaamaan werd zichtbaar dat de tank bij Turkse Kracht leegliep en vielen er steeds meer gaten achter de verdediging. De druk werd door Colmschate meer en meer opgevoerd. In de 67e minuut krijgt Colmschate een corner welke helemaal achterin bij Cali Daniel valt. Zijn schot gaat richting de goal, maar het is Lars Kamperman Leferink die het laatste tikje geeft en hiermee de 0-2 op het scorebord zet.

Nog geen twee minuten later krijgt Colmschate wederom een corner. De bal wordt goed aangesneden en belandt op het hoofd van Lars Kamperman Leferink, die hiermee zijn 2e van de middag maakt en de score uitbreidt naar 0-3. Er lijkt geen vuiltje meer aan de lucht op het zonovergoten sportpark.

Echter blijkt dat Colmschate scherp moet blijven, want bij een moment van concentratieverlies wordt toch de 1-3 door Turkse Kracht gemaakt. Met nog 15 minuten op de klok ontstaat er toch een moment van opleving en hoop bij de thuisploeg en dringen zij meer en meer aan. Uiteindelijk gooit de 16 jarige Kick Hallatu de wedstrijd definitief in het slot. Oog-in-oog met de keeper faalt hij niet: 1-4.

Colmschate weet hiermee eindelijk weer wat winnen is en hoopt dat hiermee de weg naar boven is ingezet. Volgende week wacht een nieuwe zware uitdaging, daar de ploeg op bezoek in Olst bij Overwetering gaat.