SV Schalkhaar is erin geslaagd het thuisduel tegen VV Vorden te winnen en het gat met VV Vorden te verkleinen tot 2 punten.

Met een waslijst aan niet geheel fitte spelers bij SV Schalkhaar waren de trainers Marcel Geestman en Dirk Jan Beldman genoodzaakt om spelers uit de O19 de kans te geven zich te bewijzen in het eerste elftal. Maar liefst drie jeugdspelers konden hun opwachting maken en alle drie spelers speelden een prima wedstrijd, ze gaven hun visitekaartje af bij de hoofdtrainer.

Eerstejaars O19-spelers Yoes Beldman en Luuk Janssen en tweedejaars O19-speler Floris Hidma namen SV Schalkhaar bij de hand en waren mede verantwoordelijk voor een verdiende overwinning van de thuisploeg. Een overwinning die noodzakelijk bleek, omdat nagenoeg alle ploegen uit het rechter rijtje tot overwinning kwamen en hierdoor de competitie er alleen maar spannender op gaat worden.

Het begin van de wedstrijd was even wennen vanwege de andere samenstelling in het veld en in het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er dan ook niet veel en was het vooral aftasten geblazen. Een dieptebal van Luuk Janssen op Bjorn Duteweert was niet verkeerd, echter Bjorn Duteweert kreeg na zijn aanname net te weinig ruimte om er iets goeds mee te doen. Een lange bal van Yoes Beldman kwam op het achterhoofd van spits David Klopman, waarna de bal net over het doel van VV Vorden ging. VV Vorden zette hier weinig tegenover. Al na een kwartier spelen moest VV Vorden het doen zonder spits Gijs van der Veen die na een blessure het veld moest verlaten.

SV Schalkhaar werd steeds dreigender met de buitenspelers Yoes Beldman en Bjorn Duteweert in goede doen. Beide waren regelmatig hun directe tegenstander de baas. In de 26ste minuut kwam SV Schalkhaar verdiend op voorsprong. Een goed opgezette en snelle aanval van SV Schalkhaar over de linkerkant ging hieraan vooraf. Yoes Beldman kwam vanaf links door en kreeg de ruimte om de bal voor te geven op de geheel vrijstaande David Klopman die geen moeite had om de bal bekeken tegen de touwen te koppen; 1-0.

Twee minuten na deze voorsprong werd de stand alweer gelijk door een vlotte Vordense aanval vanaf hun rechterkant. De bal werd vanaf die kant vanaf bijna de achterlijn prima voorgetrokken, precies op het hoofd van de inlopende spits Sander Visscher die net in het veld gekomen was voor de geblesseerde spits van der Veen; 1-1.

Even leek het erop dat VV Vorden door kon zetten om snel hierna ook de tweede treffer te maken. Eerst redde SV Schalkhaar keeper Jesper Lukassen een schot van Werner Rondeel door de bal onderuit de hoek tot corner te verwerken. Daarna stond de verdediging van SV Schalkhaar niet goed toen Kris Koning zomaar door kon lopen, maar de goed uit het doel komende Jesper Lukassen bracht redding. Meer kansen werden er aan beide kanten de eerste helft niet meer gecreëerd en met een verdiende ruststand van 1-1 gingen beide ploegen rusten.

De tweede helft begon SV Schalkhaar zeer voortvarend. In de 47ste minuut kwam het opnieuw op voorsprong. De aanval werd opgezet door de twee uitblinkers bij SV Schalkhaar, aangever Nick Mulder en Twan Huijsmans, die door de defensie van VV Vorden mocht slalommen. Huijsmans wist de bal op de rand zestien bij routinier Ruben Bumkens te krijgen. Diezelfde Bumkens bedacht zich niet en krulde de bal, zoals alleen hij dat kan, met links in de verre bovenhoek; 2-1.

VV Vorden was in het verloop van de tweede helft niet meer in staat om het SV Schalkhaar echt lastig te maken. De thuisploeg had daarentegen zelf diverse mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Twan Huijsmans werd bij een corner naar de grond gewerkt, maar kreeg geen strafschop toegekend van de overigens goede scheidsrechter van Driel uit Beilen.

Een goede actie van Jason Westerkamp vanaf de linkerkant kwam op het hoofd van de vrijstaande Floris Hidma die de bal vanuit scoringspositie verkeerd op zijn hoofd kreeg, waardoor de bal het doel miste. Tien minuten voor tijd had SV Schalkhaar de wedstrijd “op slot” moeten gooien door de derde treffer te maken. Ruben Bumkens kwam alleen door, maar gunde spits David Klopman zijn tweede treffer. Helaas voor SV Schalkhaar verdween de bal nog via een verdediger net langs de verkeerde kant van de paal.

Even later een vergelijkbare situatie en nu ging Bjorn Duteweert er alleen vandoor. Hij koos er voor om de bal net langs diezelfde paal te schieten, terwijl de geheel vrijstaande Yoes Beldman een wellicht betere optie zou zijn geweest. In de laatste minuut nog een vrije trap weggeven op rand zestien wil je niet, maar VV Vorden kreeg er eentje. Dankzij een redding van keeper Jesper Lukassen bleven de driepunten geheel verdiend in Schalkhaar.

De club, begeleiding en spelers van SV Schalkhaar doen er alles aan uit de onderste regionen van de tweede Klasse weg te komen met als doelstelling handhaving in de tweede klasse. Volgende week opnieuw een belangrijke wedstrijd, dan op bezoek bij VV Lemelerveld. De volgende thuiswedstrijd voor SV Schalkhaar is zondag 19 maart, dan komt Witkampers uit Laren op bezoek.

Steun SV Schalkhaar de komende tien wedstrijden!