Met liefst 0-7 heeft SV Twello gewonnen van Oeken en dan rijst de vraag of Twello nu zo goed of had de ploeg uit Oeken een off-day? Misschien kun je beide vragen met ja beantwoorden. De toeschouwers uit Twello hebben in ieder geval genoten van hun ploeg.

Vanaf het begin was SV Twello de bovenliggende partij. Wat een inzet. In de 8ste minuut wist keeper Mike Wolsink een vrije trap van Tim Evers knap tot corner te verwerken. Daarna volgde de ene aanval na de andere richting zijn doel. Even deed de thuisclub door Valentijn Mulder iets terug doordat de Twellose verdediging niet goed uitverdedigde. Steven Koopmans redde knap. Daarna was SV Twello weer meer aan de bal. In de 16de minuut zette Job Bruntink goed door en scoorde eindelijk de verdiende 0-1. Daarna een drietal kansjes die niet goed benut werden.

In de 22ste minuut ging Tim Hofenk alleen op keeper Steven Koopmans af. Maar juist in dergelijke situaties komt hij er meestal als overwinnaar uit. De gasten weer bij de les? Jazeker. Een prachtige aanval opgezet door Jurre Spanjers bereikte Tim Evers. Zijn voorzet was messcherp en Max Smaal zette de 0-2 op het scorebord. Daarna verzuimde Twello de wedstrijd op slot te gooien. Mooie aanvallen, maar de laatste pass was vaak net niet scherp genoeg of men ging te veel voor eigen eer. In deze periode vergat het de score verder op te voeren.

Ruststand 0-2 en dat was meer dan dik verdiend.

Na de rust was SV Twello ook meer aan de bal. Af en toe counterde Oeken via de balvaardige Valentijn Mulder zonder echt gevaarlijk te worden. In de 56ste minuut een prachtige dieptepass van de sterk spelende Ryan van der Burg op Max Smaal die 0-3 maakte. Nog gaf de thuisploeg zich niet gewonnen. Een prachtig schot van Thomas Huisman van rand 16 meter ging maar net over.

De tijd van wisselen begon. Maarten Lutje Beerenbroek en Masora Oraile vervingen Jurre Spanjers en Job Bruntink. Maar het spel van Twello bleef mooi om te zien. De spelers van Oeken wilden wel, maar hadden deze middag weinig in te brengen. Trainer Harold Dengerink kon met deze stand volop wisselen. Sam van Eck, Joris Maalderink en Mathijs Winterman kwamen binnen de lijnen en ook zij draaiden gemakkelijk mee.

In de 78ste minuut maakte Ryan van der Burg 0-4. Niet veel later gaf hij een sublieme pass op Maarten Lutje Beerenbroek die Max Smaal op maat bediende, 0-5. Nog nagenietend van deze goal werd de score weer opgevoerd. Op links gaf Tristan Roeterd een bal de diepte in op Tim Evers. Zijn voorzet werd door spits Sam van Eck met een simpele voetbeweging binnengetikt 0-6. In de allerlaatste seconde maakte Sam van Eck er zelfs nog 0-7 van.

Genoten van deze middag. Wat een energie op het middenveld met Jorden Roeterd en Jan Stol met daar tussen in de subtiel bewegende Ryan van der Burg.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen DVOV die in Velp gespeeld zal worden, aanvang 15.00 uur.