Na de 1-0 overwinning in de stadsderby tegen Turkse Kracht stond er voor SV Colmschate ’33 opnieuw een belangrijke wedstrijd op het programma. Dit keer mochten de geel-zwarten het in Ugchelen opnemen tegen dé ploeg in vorm van de afgelopen weken: Albatross.

Op een erbarmelijk slecht veld werd het al snel duidelijk dat verzorgd positiespel bijna onmogelijk was in Ugchelen. In de eerste fase van de wedstrijd was het duidelijk dat Albatross beter om kon gaan met deze situatie. Zo was de eerste kans ook voor de thuisploeg. Aan de rechterkant kwam Albatross bij toeval tot een schot. Het schot werd vlak voor de neus van Yoel Finke aangeraakt. Waar iedereen de bal al telde, was het Yoel Finke die met een geweldige reflex de bal nog uit zijn doel ranselde.

Na 20 minuten was het de uitploeg die iets meer uit zijn schulp begon te kruipen. Na 30 minuten leek Kevin Bierman alleen op doelman Marvin de Bont af te gaan, maar hij werd, tot verbazing van velen, buitenspel gevlagd op het moment dat hij wilde afronden.

De wedstrijd speelt de zich eigenlijk daarna veelal af op het middenveld. Erg werden erg veel fouten gemaakt aan de beide kanten en een mogelijkheid tot verzorgd opbouwen was er eigenlijk niet. Tót aan de 44e minuut: O19-1 speler Lars Munier stond aan de beginfase van een aanvalsopzet waarbij hij Jaroah Sneller strak inspeelde, deze de bal kaatste met Noah Patty en de diepte inging en bediend werd. Patty gaf de bal strak voor de goal en het was Kevin Manenschijn die, ondanks het vlagsignaal van de grensrechter, de 0-1 binnenschiet. Een aanval uit het boekje, en voor SV Colmschate ’33 een heerlijk moment om vlak voor rust op 0-1 voorsprong te komen.

De tweede helft zette zich voort zoals de eerste helft ook was geweest: slordig, veel lange ballen, veel fouten maar met enorm veel strijdkracht en duels van beide kanten. Dit leidde een lange tijd niet tot kansen voor beide ploegen. In de 80e minuut leek Hidde Hekkert het duel te kunnen beslissen! Een goede actie aan de linkerkant zette hem alleen voor de keeper, maar het was keeper Marvin de Bont die als winnaar uit de strijd komt.

In de 85e minuut is het Albatross dat een grote kans krijgt op de gelijkmaker. Een lange bal vanaf de middellijn komt terecht bij de geheel vrijstaande spits, maar de spits weet de kopbal niet goed te timen en kopt de bal vrij voor Yoel Finke een aantal meter naast het doel.

Na ruim 99 minuten spelen werd er uiteindelijk dan toch afgefloten door de arbiter. Opnieuw winst voor de Deventenaren! Een enorme opsteker om uit de onderste regionen weg te komen. SV Colmschate ’33 wilt normaliter verzorgd positiespel spelen, maar ging zeer goed om met de huidige omstandigheden, wist veel duels te winnen, onder leiding van uitblinker Rik Traanman en boekte een zwaarbevochten 0-1 overwinning!

Aanstaande zondag neemt SV Colmschate ’33 het op tegen KCVO. Op sportpark de Achterhoek wordt er om 14.00 afgetrapt en gaat de thuisploeg kijken of het kan stunten tegen de ploeg uit Vaassen.