Afgelopen zondag stond het thuisduel voor SV Colmschate ’33 op het programma tegen AZC uit Zutphen. Voorafgaand aan de wedstrijd waren dit twee teams met totaal verschillende doelstellingen. Waar SV Colmschate ’33 zich dit jaar zo snel mogelijk wil vrijspelen, wil AZC dit jaar kampioen worden in de 3e klasse D. In de wedstrijd bleek het verschil zeker niet zo groot als de verschillende doelstellingen zouden vermoeden, integendeel zelfs.

Eerste helft
AZC was het team dat sterk startte in de 1e helft. De blauw-witten uit Zutphen liet de bal makkelijk van voet tot voet gaan en zette meteen de thuisploeg onder druk. Toch was de 1e grote kans voor de thuisploeg. Het was Hidde Hekkert die vrij kwam aan de rechterkant en hij zette Jard Kamperman Leferink oog in oog voor doelman Nardo van den Broek. Jard Kamperman Leferink plaatste de bal langs de doelman, maar schiet de bal nét naast.

In de 13e minuut leek AZC op voorsprong te komen. Aan de rechterkant kwamen de bezoekers door en was het Mark ter Horst die na een lage voorzet naar de grond ging. De scheidsrechter was resoluut en wees naar de stip. Vanaf 11 meter mocht Niek Ruumpol aanleggen… maar Lars van Alstede pakt de penalty! Stand blijft hierbij 0-0.

Na 16 minuten is het dan tóch raak voor de bezoekers. Uitblinker Felix Mulder komt door aan de linkerkant en kapt de bal in de 16 naar binnen, waarbij Jaroah Sneller hem aantikt. Opnieuw een strafschop! Ditmaal stapt Luc Wassink achter de bal en opnieuw zit Lars van Alstede aan de bal, maar helaas voor Van Alstede valt deze bal wel in het doel: 0-1. Het eerste half uur was duidelijk voor AZC.

Na een half uur neemt SV Colmschate ’33 de regie in de wedstrijd over. Nadat SV Colmschate ’33 de bezetting op het middenveld wijzigt, krijgt de thuisclub beter druk op de bal. Dit resultaat ook direct in 2 grote kansen voor de thuisclub. Eerst is het Ibo Yildiz die Hidde Hekkert alleen voor de keeper zet en daarna krijgt Kevin Bierman een grote kans om de stand gelijk te trekken. Helaas vinden beide spelers de uitblinkende doelman Nardo van den Broek op hun weg.

Tweede helft
In de 62e minuut lijkt Hidde Hekkert de 1-1 te maken. Na een goede crosspass van Noah Patty was het Hidde Hekkert die naar binnen kwam en uithaalde, maar opnieuw was het Nardo van den Broek die een sta in de weg bleek en de stand op 0-1 hield. De grootste kans van de wedstrijd kwam tot stand in de 69e minuut. Na een slimme pass van Noah Patty achter de verdediging op Jard Kamperman Leferink, kwamen laatstgenoemde en Hidde Hekkert samen alleen op de keeper. Jard Kamperman Leferink besloot de bal af te spelen, waarna Hidde Hekkert leek in te kunnen schieten op een leeg doel. Helaas voor de thuisploeg was het Nardo van den Broek die met een fantastische reflex de bal uit het doel ranselde.

Uiteindelijk was het AZC dat stand hield en na 94 minuten weer drie punten mag bijschrijven. Deze wedstrijd was absoluut een wedstrijd met 2 gedachten voor de thuisploeg. Aan de ene kant gigantisch balen dat er niet minimaal een punt gepakt wordt, maar aan de andere kant is het knap dat SV Colmschate ’33 ruim een uur domineerde aan de bal. Helaas ontbrak het in de wedstrijd tegen AZC aan doelpunten voor de thuisploeg.

Volgende week neemt SV Colmschate ’33 het op in Wenum Wiesel tegen WWNA. Voor SV Colmschate ’33 dan opnieuw weer een ploeg die, na 4 wedstrijden, de volle buit gepakt heeft. WWNA speelde afgelopen weekend niet in verband met het coronabesmettingen binnen de selectie van WWNA. SV Colmschate ’33 zal in ieder geval het goede gevoel willen meenemen naar WWNA, om te kijken of SV Colmschate ’33 deze lijn kan doortrekken en het dan wel te koppelen aan doelpunten.

Meer foto’s op de Facebookpagina van AZC uit Zutphen. Fotograaf Freddy Burgers postte daar diverse actiefoto’s van dit duel.