Na drie nederlagen op rij kon Davo weer eens een overwinning bijschrijven. Tegen SDOL werd een knappe, maar zwaarbevochten 1-0 zege geboekt.

SDOL was afgelopen zondag geen gemakkelijke tegenstander, maar met een dosis werklust kun je in een wedstrijd toch ver komen. De gasten uit Luttenberg hadden meer balbezit, maar tot een veelvoud van echte kansen leidde dit ook niet. In het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er niet veel. SDOL dicteerde het spel, maar kansen waren er niet.

De 1-0 van Davo in de 17e minuut was daarom ook verrassend. Wel een fraaie goal. Mitchell Pinkster gaf een gespleten pass op Akila Waragoda die fraai afrondde. In de 24e minuut kwam Davo goed weg toen een bal van de lijn werd gehaald. Of de bal achter de lijn was, was door de wirwar aan spelers niet te beoordelen door de arbiter. Wellicht een gelukje voor Davo.

DAVO- SV SDOL 24-10-2021

Na ruim een half uur spelen een counter van SDOL die bijna doel trof en even later een schot van Mohammed Ghoudane namens Davo. Veel meer was het allemaal niet. Tot de laatste minuut van de 1e helft toen Davo doelman Moreno Jochaniak goed wist te redden.

Na de rust kwamen de voorwaartsen van Davo nauwelijks meer voor in het spel. Sidney Pinkster was ook al geblesseerd uitgevallen. Zoals eerder gezegd had SDOL meer balbezit, maar de beste kans was toch voor Davo. In de 67e minuut schoot Akila Waragoda tegen de paal.

Toen Davo 5 minuten later met 10 man verder moest (2x geel voor Jason Marijn) leek het toch een moeilijke slotfase te worden. Niet wetende dat er ook nog eens 10 (!) minuten extra tijd bijkwam. Soms met kunst- en vliegwerk hield Davo stand en kreeg via Mohammed Ghoudane zelfs nog de beste kans. In de 96e minuut miste hij alleen op de doelman.

Derhalve 3 zeer belangrijke punten. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen concurrent Nieuw Heeten.

Vorig artikelSV Colmschate ’33 maakt indruk maar staat toch met lege handen tegen AZC