Op een drukbezocht Sportpark De Vijfhoek stond vandaag een mooi affiche op het programma. SV Colmschate ’33 nam het vandaag thuis in eigen huis op tegen koploper Groen Wit ’62.

De nieuwkomer in 3D is de competitie erg goed gestart met overwinningen op Robur et Velocitas, KCVO en Markelo. SV Colmschate ’33 begon de competitie ook goed met winstpartijen op Albatross en SC Overwetering, maar moest een nederlaag slikken tegen VV Holten. Bij SV Colmschate ’33 keerde Rik Traanman weer terug van een blessure en was alleen Cali Daniel nog afwezig.

Dat Groen Wit ’62 terecht bovenaan stond, werd in het eerste kwartier van de wedstrijd duidelijk. Makkelijk ging de bal van voet tot voet en onder aanvoering van de gevaarlijke Aaron van Leer kwam Groen Wit ’62 op dat moment ook op een 0-1 voorsprong. Van Leer kreeg iets te veel ruimte aan de linkerkant en gaf met een prachtige pass Jordy Stouten de kans om 0-1 te maken. Jordy Stouten schiet de bal richting het doel, maar het is Kevin Stremmelaar die de bal in eigen doel werkt: 0-1.

Na deze domper is het opvallend om te zien dat SV Colmschate ’33 de touwtjes in handen neemt. Het combineert goed, weet snel de bal te openen naar de andere kant en dit levert in de 18e minuut een grote kans op voor Jard Kamperman Leferink. Na een goede actie van Lars Kamperman Leferink, wordt Stan Haitsma bediend, hij legt de bal breed en Jard Kamperman Leferink kan de bal nét niet afronden.

Kort daarna komt SV Colmschate ’33 terecht op gelijke hoogte. Na een mooie combinatie tussen de broers Kamperman Leferink is het Jard Kamperman Leferink die verdediger Sybren Mulder door de benen heen speelt en de bal terugtrekt op Kevin Manenschijn. Hij schiet onberispelijk raak: 1-1. Een mooie goal, uit een goede aanval, en de terechte gelijkmaker.

De gehele eerste helft is voor de vele toeschouwers een mooi schouwspel om naar te kijken. Waar Groen Wit ’62 het eerste kwartier de bovenliggende partij is, is het laatste half uur van de eerste helft voor SV Colmschate ’33.

De 2e helft is eigenlijk vanaf het eerste moment erg chaotisch. Bij beide ploegen ontbreekt de structuur in de aanvallen en daardoor ook het gebrek aan mogelijkheden. De eerste goede kans is voor Groen Wit ’62 in de 2e helft. Na een goede steekpass van Aaron van Leer is het de spits van Groen Wit ’62 die de bal voorlangs schiet oog in oog met doelman Yoel Finke.

Daarna lijkt Jard Kamperman Leferink de 2-1 op zijn schoen te hebben. Na goede combinaties tussen Stan Haitsma, Jard Kamperman Leferink en Kevin Manenschijn is het Jard Kamperman Leferink die oog in oog met doelman Vink een rollertje produceert. Kansje daarna komt op naam van Groen Wit ’62. Het is Sybren Mulder die vanaf een meter of 25 wordt gevloerd. Kevin Oude Kotte staat bekend om een goede vrije trap en laat dit ook zien. Maar het is Yoel Finke die de bal uit de hoek tikt.

En dan.. de 89e (!) minuut. Waar het erop lijkt dat SV Colmschate ’33 en Groen Wit ’62 beide genoegen nemen met een punt, is het SV Colmschate ’33 dat nog een hoekschop krijgt. Een goed genomen hoekschop van Rik Traanman wordt hard en overtuigend ingekopt door Lars Kamperman Leferink die boven iedereen uitsteekt: 2-1. Een fantastische kopbal.

Na 95 minuten spelen fluit de uitstekend fluitende arbiter Jan Floors af voor het laatste fluitsignaal. Waar een gelijkspel misschien meer recht toe deed tot de verhoudingen, zijn de geel-zwarten erg blij met de overwinning. Met deze overwinning nestelt SV Colmschate ’33 zich in de top van de 3e klasse D.

RTV Oost besteedde was aanwezig met de camera: kijk op https://www.rtvoost.nl/nieuws/2155924/colmschate33-gedeeld-koploper-na-gestolen-overwinning voor een samenvatting van dit duel!

Volgende week neemt SV Colmschate ’33 het op tegen Warnsveldse Boys 1. Warnsveldse Boys pakte tot op heden 7 punten en staat kort achter de 5(!) koplopers.Ook dit beloofd weer een mooi duel te worden!

30 oktober 2022,14.00: SV Colmschate ’33 1 – Warnsveldse Boys 1