SV Epse heeft gisteren met 2-0 verloren bij SV Zwolle. De nederlaag voelde zuur, omdat SV Epse meer had verdiend.

In de eerste helft waren de ploegen nog redelijk aan elkaar gewaagd. SV Epse aanvaller Almir Fizovic dacht tweemaal SV Epse op voorsprong te zetten, maar werd tweemaal teruggefloten. Eerst schoot hij vanaf links de bal prachtig hoog in de verre bovenhoek. De grensrechter had echter buitenspel geconstateerd.

Enkele minuten later tikte Fizovic de bal weer tegen de touwen nadat hij er als de kippen bij was toen de doelman een eerdere inzet losliet. De scheidsrechter keurde de bal om enigszins onduidelijke redenen af. De doelman van Zwolle redde even later geweldig op een afstandsschot van Rida Ammi.

SV Zwolle heeft een handige buitenspeler (Jeffrey Noback) en een goede nummer 10 (Lakkaichi). Dat was bekend. Beide spelers werd getracht het lastig te maken. Noback toonde enkele malen zijn klasse, maar kwam nooit in een scoringspositie. Toch was het Noback die SV Zwolle na een half uur op 1-0 schoot. Zijn vrij trap werd in de muur van richting veranderd waardoor Epse doelman Bryan Eijsvogel kansloos was.

In de rust werd afgesproken meer risico te nemen. Joran Menkveld werd als extra spits gebracht. In een mum van tijd kwam Zwolle echter op 2-0. Wilco van der Heide mocht net buiten de 16 meter geheel vrijstaand uithalen en schoot de bal prachtig en onhoudbaar in de kruising.

Daarna moest Zwolle terug, ver terug. SV Epse voerde de druk enorm op en kreeg, met name, via Fizovic een aantal enorme kansen. De doelman redde een keer prachtig op een hard schot in de korte hoek, Fizovic schoot een intikker op de paal en een inzet van Fizovic werd van de lijn gehaald nadat de keeper kansloos was.

Het zat SV Epse in Zwolle niet mee. Na een reeks van overwinningen moest er een nederlaag geslikt worden. Komende week ontvangt Epse Wissel in eigen huis. Tijd voor weer een driepunter.