In de wetenschap dat met een overwinning een groot gat geslagen kon worden met de onderste ploegen op de ranglijst, begon Sallandia voortvarend.

Niet dat het in de beginfase beter speelde dan Raalte, maar scherp voor het doel was het zeker. Tweemaal kwam de uitblinkende Dyon Makel door op het middenveld en bracht Van Krieken in stelling. Beide keren maakte de spits de kansen knap af.

Een paar minuten later weer een enorme kans voor Van Krieken, maar helaas werd deze niet goed geraakt waardoor de keeper kon redden. In de blessuretijd werd een hoekschop niet goed verwerkt waardoor Raalte de aansluiting vond en met 2-1 gingen we de rust in.

Amper 2 minuten in de 2e helft kwam Nayaro Wittenberg goed door aan de linkerkant en z’n voorzet werd bekwaam afgewerkt door Matchello Bosman. Na deze treffer was Raalte het helemaal kwijt en volgden hele grote kansen op de 4-1 en 5-1. Hellaas stond het vizier niet meer op scherp waardoor ook deze kansen werden gemist.

Een kwartier voor tijd werd een bal tegen een hand geschoten die duidelijk naast het lichaam hing. De scheidsrechter besloot om Raalte een strafschop te geven. Deze strafschop werd onberispelijk binnengeschoten en Raalte begon er weer in te geloven. Acht minuten voor tijd viel ook nog de 3-3.

Na afloop heerste teleurstelling omdat deze wedstrijd al na een uur gespeeld had moeten zijn. Door dit resultaat is Sallandia nog steeds niet zeker van lijfsbehoud. De ploegen onder ons hebben een flink aantal wedstrijden minder gespeeld en kunnen nog gevaarlijk dichtbij komen.

Komend weekend de stadsderby tegen De Gazelle. In de heenwedstrijd verrasten de roodzwarten ons met hun 1e en enige overwinning dit seizoen. Door de onverwachte zege van Hoonhorst zal de Gazelle ook alle zeilen bij moeten zetten om boven de streep te eindigen.