Vooraf waren de belangen groot van deze wedstrijd. Beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de 3e klasse B. Colmschate heeft 2 punten minder dan Diepenveen, maar wel met een wedstrijd minder gespeeld.

Onder mooie weersomstandigheden begon de derby in Diepenveen. De eerste tien minuten gebeurde er niet heel veel voor beide doelen. Het was meer een wedstrijd die op het middenveld plaatsvond met mooie duels en veel strijd. Toch was Diepenveen voetballend iets beter dan Colmschate. Ze vonden elkaar makkelijk doordat er veel ruimte ontstond in het veld, mede door veel foutieve passes van Colmschate. Toch was het geheel tegen de verhoudingen in, dat Colmschate op voorsprong kwam. In de 35e minuut bediende Rick Jansen met een mooie assist Jard Kamperman Leferink die 1 op 1 niet faalde tegenover de keeper. 0-1. Diepenveen ging meteen opzoek naar de 1-1. Deze kwam er bijna door Gijs de Rooy, maar zijn schot belandde op de paal. Hier mazzelde Colmschate, dat met een 0-1 de rust in ging.

Colmschate werd in het begin van de 2e helft ook naar achter gedrukt. Toch kwam Colmschate er een paar keer snel uit vanuit een counter, alleen in de tegenstoot incasseerde Colmschate de gelijkmaker. Vijf minuten later, in de 60e minuut werd het meteen 2-1, door onoplettendheid in de verdediging van Colmschate en dat was zeker niet onverdiend. Colmschate moest wederom in de achtervolging, maar bij enkele mogelijkheden (Kamperman Leferink, Van’t Hof en Hekkert) bleef het. Tot in de 80e minuut Diepenveen drie keer had gewisseld en het noodlot toesloeg bij een speler van Diepenveen (beterschap vanuit Colmschate gewenst). Diepenveen moest met tien man verder en werd met de rug tegen de muur gedrukt. Opeens kreeg Colmschate ruimte en kreeg het kansen op 2-2. Deze kwam er ook door een schot van Hekkert. Met nog 5 minuten te spelen ging Colmschate opzoek naar de 2-3. Mboukari, Van ‘t Hof en Hekkert waren er dichtbij, maar helaas ging de bal er niet in. Dit zou trouwens ook teveel van het goede zijn geweest.

Volgende week de belangrijke inhaalwedstrijd thuis tegen Albatross, die gewonnen moet worden.

Doelpunten Colmschate: Jard Kamperman Leferink & Hidde Hekkert