Op zaterdag 21 mei legde Sportclub Deventer de lange tocht af om het op te nemen tegen Winterswijk. Een mooi affiche in de middenmoot van de 4e klasse – E. Na de kleurloze 0-0 eerder in het seizoen, werd dit keer op een betere wedstrijd gehoopt.

Vanaf de eerste minuut was het strijdplan van de Deventenaren duidelijk; inzakken en Winterswijk het spel laten maken. Deze aanpak leek in eerste instantie echter niet goed uit te pakken, want na 8 minuten wist de Winterswijk spits de tweede bal binnen te werken na een goede redding van debutant Kick Hulscher. De voorsprong van Winterswijk was gelukkig maar van korte duur, want ‘El fenómeno’ Ties Moody wist het net weer te vinden met een krachtige kopbal, na een corner van Stan Berends.

De ploeg uit Winterswijk was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar Sportclub verdedigde sterk en compact na een wat zoekend eerste kwartier van de wedstrijd. Ondanks het goede verdedigen kreeg Winterswijk toch een aantal mogelijkheden om weer op voorsprong te komen, maar Kick Hulscher wist de inzetten van de thuisploeg te keren. Vijf minuten voor de rust kregen de Deventenaren toch nog de tweede om de oren. Na een moeilijke redding van een indraaiende corner, was Winterswijk weer scherper bij de tweede bal en kon in een leeg doel binnen tikken.

Sportclub Deventer liet het er niet bij liggen en had weer razendsnel antwoord op het doelpunt van Winterswijk. Seb Moody wist met een torenhoge kopbal de verre hoek te vinden, na een sublieme crosspass van zijn oudere broer Ties Moody. Zo gingen de ploegen met een 2-2 de rust in.

De Deventenaren bleven hun strijdplan doorzetten in de tweede helft en, ondanks het feit dat Winterswijk een aantal momenten gevaarlijk was, wisten ze geen goede kansen te creëren. Ook Sportclub kreeg geen goede mogelijkheden. Het leek met tien minuten te gaan weer een gelijkspel te gaan worden tussen de twee ploegen. Maar in de 85e minuut kwam Seb Moody knap langs zijn man op de linkervleugel en wist met een mooie steekpass Tijn Vegelin te vinden, die verbazingwekkend zijn eerste kans van de wedstrijd tegen de touwen schoot. Winterswijk bleek verslagen na deze 2-3, want drie minuten later wist Roan Koekkoek, Tijn Vegelin wéér voor de goal te krijgen. Na een goede actie vanaf de linkerkant werkte Tijn zijn tweede van de middag binnen.

Een zwaar bevochten 2-4 overwinning, waarin de ploeg van Arend Sick, die eenmalig de positie als hoofdtrainer overnam van Wouter Groot Lipman, dodelijk effectief was in de afronding.