Na een afwezigheid van drie jaar was er zaterdagavond weer de IJsselderby; de confrontatie tussen de teams van Wijhe en Sportclub Overwetering. De belangstelling voor deze lichtwedstrijd was enorm. Veel jongelui uit Olst, veel vuurwerk van beide zijden: geel, groen en rood. Er was zoveel rook dat de wedstrijd 5 minuten later begon, want eerst moest de rook “het stadion” uit.

Het aftasten duurt maar even, de zenuwen eruit lopen en de strijd aangaan. In de 9e minuut komt Wijhe voor het eerst in het doelgebied en wordt er een corner weggegeven. De corner wordt niet goed verwerkt en tussen alle spelers door verdwijnt het schot in de lange hoek. 1 – 0 Wijhe.

En dan begint Overwetering te voetballen. De wingbacks worden om de beurt aan het werk gezet en verloren ballen worden snel weer veroverd. Wijhe krijgt geen gelegenheid te voetballen, Overwetering is de baas op het veld. Met leuke combinaties in een hoog tempo wordt Wijhe teruggedrongen. Pas in de 40e minuut wordt dit beloond met een doelpunt. Een prachtige aanval over veel schijven, een voorzet van Stefan Hekman en Nick Oosterwijk schiet de bal onhoudbaar in het doel 1 – 1. En weer is er vuurwerk en rook. Ditmaal alleen geel groen van kleur. Met deze stand gaan we rusten.

Na de rust gaat Overwetering door met wat het voor de rust deed. Voetballen, aanvallen en Wijhe onder druk zetten. In de 53e minuut speelt Bram de Haas zich op een knappe manier vrij en speelt de bal voor het doel in de voeten van Ramon Elshof. De spits draait, schiet en via een been verdwijnt de bal in het doel: 2-1 voor Overwetering. En weer laten de jeugdige Overwetering fans van zich horen en alle spelers lopen naar hen toe. Een fantastisch gezicht, wat een enthousiasme en weer vuurwerk.

Met volle inzet wordt er verder gespeeld, ook ten koste van gele kaarten voor Ramon Elshof en Bram van Bessen. In de 69e minuut komen we goed weg. Een enorme kans voor Wijhe verdwijnt over het doel. Bij de uitval krijgen we een vrije trap op 20 meter van het doel van Wijhe. Je zou zeggen, kandidaten genoeg voor deze vrije trap. Maar aanvoerder Maikel van Breukelen stuurt iedereen weg. Hij neemt hem en hoe. Hij krult de bal over de muur in de kruising, onhoudbaar voor de keeper. 3-1 voor Overwetering. En weer vuurwerk, weer iedereen naar de jeugdhoek, weer dat enorme enthousiasme.

Bram de Haas wordt gewisseld, Nick Logtenberg komt. Even later wordt Dennis Willemsen gewisseld en komt good old Henri Rozen in de ploeg. Wijhe gooit nu alles op de aanval. Voetbal is nu lange ballen gooien in de zestienmeter van Overwetering. Ten koste van hoekschoppen wordt veel gevaar bezworen en Paul Vlaskamp is voortdurend op zijn post. De leeggespeelde Stefan Hekman wordt vervangen door Mark Koudijs.

Steeds is er die dreiging met de lange bal, maar de verdediging staat goed: Ferdi van Breukelen heerst in de lucht en doelpunten worden er niet meer gemaakt, ook niet uit de uitvallen die er wel degelijk zijn. Een prachtige, zeer verdiende overwinning en weer worden de jeugdige fans deelgenoot van deze mooie zege. De 3 punten gaan mee naar Olst.

Was je er niet bij dan heb je echt wat gemist. Een goed voetballend Overwetering, een perfecte sfeer en heel veel publiek maken deze wedstrijd onvergetelijk, reclame voor het voetbal. Een echte teamprestatie met alleen maar uitblinkers.