De derby tussen De Gazelle en Sallandia is een prooi geworden voor de geelzwarten. Op sportpark de Rielerenk boekte de uitploeg een eenvoudige 0-4 overwinning.

Bij Sallandia waren Boyd van Beynum, Orlando Rozen, Milan Makel en Raymond Pothoven niet fit genoeg om te starten. Ook bij de Gazelle ontbraken een aantal spelers. Vanaf het eerste fluitsignaal werd al duidelijk hoe de verhoudingen waren deze middag. De Gazelle speelde met 11 mensen op eigen helft zonder enige druk te zetten. Mede hierdoor had Sallandia minutenlang de bal in bezit.

Na 11 minuten was Van Krieken het eindstation om de 0-1 aan te tekenen. Na deze treffer kreeg De Gazelle de gelijkmaker in de schoot geworpen door een zeldzaam slippertje achterin, maar deze grote kans werd gemist. Rond het half uur kapte Nayaro Wittenberg zich knap vrij en schoot de 0-2 binnen. Een paar minuten later weer een Sallandia uitval waar Van Krieken net teveel tijd nodig had om af te drukken. Tot de rust veranderde niets meer aan de stand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Sallandia dat aanvalt en De Gazelle dat ver terug moet op eigen helft. Er vallen nog slechts 2 doelpunten voor Sallandia. Marco van Meeteren en Matchello Bosman kwamen nog op het scoreformulier te staan. Dit aantal had nog veel hoger kunnen uitvallen als we wat scherper voor het doel waren geweest.

Bij de Gazelle moest Jimmy Vonk in de slotfase het veld verlaten met een rode kaart nadat hij de doorgebroken Nuno Huisman ten val bracht. Complimenten nog voor de piepjonge scheidsrechter Holterman uit Lemelerveld die een uitstekende wedstrijd floot.

Over 2 weken de derby tegen stadsgenoot IJsselstreek.