Zonder de zieke Tom Koers, maar met op zijn plaats de junior Alex Olthof begon Overwetering tegen het hoger geplaatste Delden.

Het was Delden dat het eerste kwartier de boventoon voerde en agressiever van start ging dan de thuisploeg. Bij de eerste aanvallende actie van de thuisclub raakte Stefan Hekman geblesseerd en ondanks dat hij het nog een aantal minuten probeerde, kon hij niet verder. Dit was zeker een tegenvaller ook al omdat hij de laatste weken in een prima vorm verkeerde. Voor hem in de plaats kwam de jeugdige Thijs van der Sluis.

Ondanks een goede invalbeurt zou Thijs het ook maar nipt tot aan de rust volhouden omdat ook hij met een blessure het veld af moest. Voor hem kwam Querein Roelofsma in het veld.

Wel kwamen onze mannen al in de eerste helft geleidelijk aan beter in de wedstrijd en onder aanvoering van de later tot man of the match gekozen Maikel van Breukelen – hij zette als in zijn beste dagen de lijnen uit – nam de thuisclub geleidelijk het heft in handen.

Verder dan schoten recht op de Deldense doelman af kwam het echter niet en de ruststand was dan ook gelijk aan de beginstand: 0 – 0.

Direct na rust trok Overwetering het initiatief geheel naar zich toe en een regen van kansen deed zich voor maar helaas, allemaal werden ze gemist. Nick Oosterwijk was nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet raakte via de vingertoppen van de doelman de lat en uit de daarop volgende corner ontstond wel een enorme scrimmage voor het doel van Delden maar zoals het soms gaat, de bal weigerde de doellijn te passeren.

Ook de vrije schietkans van Bram de Haas in de 65ste minuut miste het doel op slechts centimeters maar ja, ook dat is voldoende. Vier minuten later was het wel raak. Uit de eerste de beste aanval van Delden na rust scoorden ze – tegen de verhouding in – wel de 0 – 1. Dit geheel in lijn met de aloude voetbalwet: wanneer je kans op kans laat liggen dan valt ’ie uiteindelijk wel aan de andere kant.

Daarna volgt er nog een twintigtal minuten waarin Overwetering alles op alles zet, grote risico’s neemt en doelman Paul Vlaskamp vanaf de middellijn staat te voetballen alsof dit zijn dagelijks werk is. Maar het mag niet baten. In deze fase had Delden ook zelfs uit kunnen lopen naar de 0 – 2 maar het ontbrak ze daarbij aan de nodige koelbloedigheid.

Al met al een zeer teleurstellende uitslag voor Overwetering en voor de tweede keer het gevoel dat er tegen Delden meer te behalen was.