Sallandia heeft zichzelf een goede dienst bewezen in de vierde klasse E, want de thuiswedstrijd tegen SC Klarenbeek werd met 6-1 gewonnen.

De wedstrijd begon goed met de 1-0 in de 8e minuut door Marco van Meeteren. Wie dacht dat de thuisploeg een makkelijke wedstrijd tegemoet zou gaan, kwam bedrogen uit. Sallandia had de grootste moeite met de vele positiewisselingen van Klarenbeek en kon zich moeilijk onder de druk uitspelen. Niet adequaat ingrijpen leidde in de 35e minuut tot de verdiende 1-1.

Vlak voor het rustsignaal werd Van Krieken de diepte ingestuurd en omspeelde de keeper die vervolgens  aan de noodrem moest trekken. Een rode kaart en een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Marco van Meeteren wist wel raad met deze bal en krulde hem strak over de muur in het doel. Met een 2-1 stand gingen we rusten.

In de tweede helft was het zaak om snel een derde treffer te maken om Klarenbeek niet meer terug te laten komen in de wedstrijd. In de 55e minuut kwam deze treffer ook en wederom was Van Meeteren het eindstation. In de 74e minuut volgde ook de 4-1 nadat Van Krieken Dyon Makel een niet te missen kans bood. Een paar minuten later kreeg Klarenbeek een hele goedkope strafschop die hoog werd overgeschoten. De bal is om en nabij de IJssel gevonden.

Van Krieken tekende in de 84e en 90e minuut nog voor de uiteindelijke 6-1 uitslag. Niet super gespeeld, maar toch de punten ‘in the pocket’. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Voorst.