Op 6 november waren we begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Markelo. Door een blessure van de scheidsrechter moest de wedstrijd echter in de rust worden gestaakt. Vanavond staat daarom de nog te spelen 2e helft op het programma.

We starten zonder de bezielende leiding van trainer Sander Poll. Hij is in verband met ziekte afwezig. Remon Elshof is nog niet hersteld van zijn afgelopen zondag opgelopen blessure. Tot onze positieve verrassing zien we dat Good Old Jelle Lucassen in de spits weer eens in het eerste elftal zijn opwachting maakt. Stefan Hekman is ook weer van de partij. Nick Oosterwijk is nog niet voldoende hersteld om te beginnen in de basis.

Overwetering begint direct goed te voetballen. De bal wordt lekker rond gespeeld. De spelers weten elkaar goed te vinden. Goed combinatiespel zorgt voor druk op de defensie van Markelo. Het leidt wel tot een veldoverwicht, maar nog niet tot doelpunten. Zowel Stefan Hekman op rechts als Tom Koers op links weten enkele keren gevaarlijk door te komen over de vleugels. Ook Bram de Haas trekt en sleurt en weet uit een vrije trap bijna het doel te vinden, maar de bal gaat net over de kruising.

Het duurt nog tot halverwege van deze tweede helft dat Overwetering tot scoren komt. Het is Dennis Willemsen die met zijn bekende neusje voor de goal de 2 – 1 voor zijn rekening neemt. Tot zover niets aan de hand, maar het overwicht wordt niet tot een ruimere voorsprong uitgebouwd. De niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen Ferdi van Breukelen wordt vervangen door Nick Oosterwijk.

En zoals het dan vaak gaat als de kansen niet worden benut, valt het doelpunt soms aan de andere kant. Het is zelfs in blessuretijd dat een doorgebroken speler van Markelo niet wordt afgestopt en in de zestien meter is een overtreding de oorzaak van een penalty. Deze wordt benut en zo eindigt de wedstrijd toch nog in een gelijkspel. Zijn we er toch nog een beetje ingetuind.

Komende zondag echter weer een nieuwe kans met de thuiswedstrijd tegen Albatross. Met als extra attractie de 250e wedstrijd in het eerste elftal van Ferdi van Breukelen.