Voorafgaand aan de wedstrijd werd Ferdi van Breukelen gehuldigd door voorzitter Mark van Gurp ter gelegenheid van zijn 250ste wedstrijd in het 1e elftal van Sportclub Overwetering. Zijn broers Jordy en Maikel gingen hem voor.

Jubilaris Ferdi van Breukelen van Sportclub Overwetering

Voordat de goed leidende scheidsrechter Rouwenhorst floot voor het begin van de wedstrijd, werd een minuut stilte gehouden in verband met het overlijden van de heer Henk Gerritsen, de oud-voorzitter en lid van verdienste van Albatross.

Dan de wedstrijd. Direct in het begin schiet Bram van Bessen van afstand net naast, maar de toon is gezet. Overwetering zit goed in de wedstrijd, vooral nadat een voorzet van Stefan Hekman net naast wordt geschoten door Bram de Haas. In het 1e kwartier is er een duidelijk overwicht van de groen-gelen. Bram de Haas excelleert in de 1e helft en geeft een goede pass op Nick Oosterwijk, Nick passeert de keeper van Albatross en schiet uit een lastige positie de bal tegen de paal.

Onze backs (tegenwoordig zijn het de wingbacks) Stefan Hekman en Tom Koers stomen regelmatig door aan de rechter- en linkerzijde. Maar ook Albatross krijgt een goede kans na een hoekschop, waarna de bal iets te zacht wordt ingekopt. Na een vrije trap van Dennis Willemsen kopt jubilaris Ferdi van Breukelen bijna de 1-0 binnen. Gerust wordt er met 0-0 en hier is Overwetering niet tevreden mee.

Na 10 minuten in de 2e helft geeft Bram van Bessen een uitstekende lange bal op Dennis Willemsen, maar Dennis schiet de bal tegen de keeper. De goed spelende Bram de Haas brengt Nick Oosterwijk in scoringspositie, Nick scoort echter niet. Na een half uur verlaat de geblesseerde Maikel van Breukelen het veld, hij wordt vervangen door Mike Jansen. Oskar Kappert neemt de positie van Maikel in de verdediging over.

Albatross krijgt in de loop van de 2e helft enkele hoekschoppen en gelukkig voor ons zonder doelpunten. Overwetering blijft gevaarlijk en na een goede voorzet van Nick Oosterwijk kan Nick Logtenberg de bal net niet binnen koppen. Maar dan, een kwartier voor tijd, na een pass van Oskar Kappert op Tom Koers, geeft Tom geeft een uitstekende voorzet en Dennis Willemsen laat de keeper van Albatross met een kopbal kansloos: 1-0!

Albatross probeert de gelijkmaker nog te forceren. Bij een van deze pogingen redt keeper Paul Vlaskamp flitsend op een kopbal van een van de spelers van Albatross. Uiteindelijk komt Querijn Roelofsma nog in het veld voor Nick Oosterwijk. Al met een al een terechte overwinning voor Overwetering, 1-0.