Terwijl de WK zijn eerste slachtoffers kent, kunnen wekelijks de amateurclubs blijven strijden voor lijfsbehoud en kampioenschap. Zaterdag starten de meeste duels al vroeg in de middag, zodat er in de derde helft gekeken kan worden naar Oranje vs. Amerika.

Zaterdag 3 december 2022

3e Klasse
12:30 uur: DVOV vs. SV Twello
SV Twello doet het prima in de derde klasse met een stevige 5e plek, vijf punten achter koploper FC Zutphen en op 13 punten van nummer laatst Sp Eefde. Met name de gelijke spelen tegen die koploper Zutphen en subtopper Oene sprongen er uit in deze editie. Zaterdag wacht middenmoter DVOV die een tiende plek bezet.

4e Klasse
13:30 uur: Almen vs. Helios
Helios won afgelopen weekend met 0-10 bij EGVV en de week er voor met 11-0 van HSC en staan momenteel op één punt van koploper Blauw-Wit. Daarvan verloren de Deventenaren in de eerste speelronde en nu worden de Holtenaren opgejaagd. Op 4 februari ontvangt Helios de koploper, maar zaterdag volgt eerst het uitduel in Almen, dat keurig in de middenmoot staat.

13:00 uur: Kon UD vs. Terborg
De Koninklijke is rode lantaarndrager in de 4e Klasse H. Er is een opwaartse lijn zichtbaar, zeker na de eerste driepunter drie weken geleden in Almen en de piepkleine nederlaag tegen de koploper twee weken terug. Terborg staat derde van onderen, op papier dé tegenstander om de laatste plek over te kunnen dragen aan Winterswijk.

13:00 uur: FC RDC vs. Sportclub Deventer
De Borgele-club staat keurig in de middenmoot, zeker na diverse magere jaren. Er is meer ambitie in de groep, misschien dat de mooie ‘burenruzie’ tegen Sportclub zaterdag wel de opmaat kan worden. De heuse stadsderby gaat echt om de punten, want Sportclub staat er beter voor; 16 punten uit 9 duels, vijf meer dan buurman RDC. Sportclub won vorige week de stadsderby van UD met 4-0, dus men weet wat nodig is om derby’s te winnen.

Zondag 4 december 2022

1e Klasse
14:00 uur: SV TOP vs. Voorwaarts
Voorwaarts kent een wisselend seizoen, veel doelpuntrijke duels, echter zonder het gewenste resultaat. Daardoor bezet de club uit Twello momenteel de 10e plek met 8 punten uit 8 duels. De stap naar de subtop is een punt of 7, dus een overwinning zondag op TOP zou Voorwaarts op 1 punt brengen van diezelfde tegenstander.

2e Klasse
14:00 uur: BWO vs. Schalkhaar
Schalkhaar kent een dramatisch seizoen. Veel dragende spelers vertrokken om diverse redenen en het inpassen van de jeugd verloopt bijzonder moeizaam. Tegenstander BWO staat derde, samen met STEVO en Bon Boys op 19 punten. Gedeeld eerste dus, echter heeft de huidige koploper een wedstrijd minder gespeeld en BWO een minder doelsaldo dan STEVO. Een pittig uitduel dus voor het jeugdige Schalkhaar, dat toe is aan een verrassinkje.

3e Klasse
14:00 uur: Diepenveen vs. KCVO
14:00 uur: ABS vs. Markelo
14:00 uur: Beekbergen vs. Wijhe ’92
14:00 uur: Warnsveldse Boys vs. Turkse Kracht
14:00 uur: Colmschate vs. Robur et Velocitas
14:00 uur: Overwetering vs. Albatross
Diepenveen deed afgelopen weekend goede zaken door met 10 man een achterstand om te draaien en drie punten mee te nemen bij Albatross. De jonge selectie van de dorpsclub blijkt goed te motiveren door de coach Kieftenbelt en staan op een goede derde plek. Nummer 4 KCVO komt op bezoek zondag. De ploeg uit Vaassen won vorige week nog met 3-2 van Colmschate. Dat Colmschate staat 5e, met een punt minder dan Diepenveen. Robur et Velocitas komt naar Colmschate zondag, de club uit Apeldoorn was afgelopen weekend nog te sterk voor ABS, dat met 4-1 verloor. Robur staat 6e momenteel in de 3e Klasse D.
ABS ontvangt koploper Markelo, een duel waarbij de laatste (ABS) dus tegen de koploper uitkomt. Maar ABS is wel uit een dal gekomen, de vijf openingduels leverden slechts een punt op, maar daarna werd wel Diepenveen verrast en nipt verloren van KCVO en Colmschate.
Turkse Kracht moet op bezoek naar Warnsveld, de Boys staan voorlaatste en lijkt de ideale tegenstander voor Turkse Kracht om de stap naar de middenmoot te maken in een wisselvallig seizoen zover.
Overwetering ontvangt Albatross, vorige week bleef de koploper op 2-2 steken in Wijhe. Overwetering wil na drie gelijke spelen weer eens zegevieren en de ploeg uit Ugchelen lijkt de ideale tegenstander daarvoor. Albatross staat op de derde plek van onderen op acht punten, vijf minder dan de thuisclub zondag.
Tenslotte nummer twee in de 3e klasse D: Wijhe ’92 dat op bezoek moet bij Beekbergen. Wijhe is eigenlijk gedeeld eerste, op doelsaldo dus achter Markelo en op één punt van Diepenveen dat derde staat en twee punten voor op KCVO en Colmschate. Enkele verrassende uitslagen kunnen er voor zorgen dat na zondag de kopposities aardig gehusseld kunnen zijn.

4e Klasse
14:00 uur: Sallandia vs. Broekland
14:00 uur: Nieuw Heeten vs. De Gazelle
14:00 uur: Lettele vs. IJsselstreek
Het meest in het oog springende duel is de nummer 5 Lettele tegen nummer 4 IJsselstreek. De Deventer-club is nu vier duels op rij ongeslagen en dit zes puntenduel dient gewonnen te worden als de Tricolores zich willen meten met koplopers Haarle en Heeten. Voordeel voor IJsselstreek is dat ze één duel minder hebben gespeeld dan de drie clubs boven zich. Tussen die twee koplopers en IJsselstreek staat trots nog Sallandia dat afgelopen weekend nog ongelukkig verloor van Heeten, en de drie wedstrijden daarvoor ook zonder overwinning wist af te sluiten. Tijd om de matige reeks te doorbreken tegen laagvlieger Broekland op de Zandweert.
Tenslotte De Gazelle dat drie weken terug Sallandia nog verraste met de 0-1 overwinning en tegen middenmoter Nieuw Heeten echt een driepunter nodig heeft om uit de onderste regionen weg te komen. Ze hebben dan slechts zes duels gespeeld, twee minder dan bijvoorbeeld nummer laatst Hoonhorst, maar vier puntjes blijft mager zover.

5e Klasse
14:00 uur: Epse vs. DAVO
14:00 uur: SV Zwolle vs. Wesepe
14:00 uur: Terwolde vs. Vilsteren
14:00 uur: SC CCW ’16 vs. Go-Ahead
Deze 5e Klasse E is een hele interessante poule waar DAVO koploper is, op twee punten van CCW. Ook Go-Ahead doet dapper mee met een vierde stek. Onderin vinden we Terwolde en Wesepe terug, net boven Batavia en rode lantaarndrager Wissel.
Zondag een subtopper in Wilp waar de combi-club CUPA/Wilp zijn goede competitiestart extra glans kan geven tegen Go-Ahead. CCW speelde de laatste twee wedstrijden gelijk en moet winnen van Go-Ahead om aanspraak te blijven maken op de koppositie. Go-Ahead daarentegen is aan een heerlijke reeks bezig. Na het verlies tegen DAVO zijn Batavia, Wesepe, Zwolle en Wissel aan de zegekar gebonden.
Vilsteren staat op vijf punten van Go-Ahead en is de tegenstander van Terwolde zondag. Terwolde verloor verrassend van Wesepe afgelopen weekend en kreeg de week er voor met 9-2 klop bij DAVO terwijl de week eerder ook al met 0-4 van Voorst werd verloren en daarvoor van CCW. Pittige weken dus voor Terwolde dat zo sterk begon aan deze competitie. Middenmoter Epse ontvangt koploper DAVO, dat sinds 16 oktober niet meer verloren heeft. Onderin moet Wesepe naar Zwolle, de dorpsclub won dit seizoen van Terwolde en EMst en snakt weer naar resultaat


Vorig artikelVanavond op TV: SPECIALE HOME OF EUS
Volgend artikelOverwetering wint jubileumwedstrijd Van Breukelen
Erik van Luttikhuizen
Erik is ruim 50 jaar geleden geboren in Deventer en is besmet geraakt met Go Ahead Eagles virus in het thuisduel in 1978 tegen FC Amsterdam. Momenteel is Erik Internationaal Key Accountmanager bij een Amerikaans bedrijf. Daarnaast vervult Erik vele vrijwilligerstaken, onder meer bij Salland1, FC RDC en natuurlijk bij Deventer Voetbal!