Vandaag de herstart van de competitie. Ik ben best benieuwd hoe onze mannen het gaan oppakken. Kunnen we qua rankschikking naar boven kijken of zal het een moeilijk seizoen worden met geen prijs? Vandaag krijgen we daar misschien antwoord op.

Het eerste kwartier wordt er echt goed gevoetbald. De bal gaat soepel van voet naar voet. Veel beweging zonder bal en nauwkeurigheid in het spel. Ook heel herkenbaar spel. In balbezit schuiven de backs door naar het middenveld. Met veel enthousiasme en gezonde strijdlust wordt A.B.S. behoorlijk overlopen. Echter levert het wel wat mogelijkheden op, maar geen doelpunt.

Na een kwartier komt A.B.S. wat beter “voor de dag” met name het snel omschakelen na balbezit leverde de eerste echte kans van de wedstrijd op. De wedstrijd kabbelt wat voort met toch wel een overwicht voor Overwetering. Na een goede individuele actie zette Tom Niek alleen voor de keepers en deze scoort koelbloedig de 1-0.

Na het doelpunt zakt Overwetering wat meer in en laat het initiatief aan A.B.S. Onmacht voert de boventoon en A.B.S. blijkt niet in staat om kansen te creëren.

Bij aanvang van de tweede helft constateer ik dat er “iets” anders gespeeld wordt. Een extra aanvaller met als gevolg een middenvelder minder. Dat zie je wel terug in het spelbeeld. Ondanks het feit dat “het vrije mannetje” nog steeds makkelijk gevonden wordt, gewoon omdat er veel beter bewogen wordt zonder bal. Gaandeweg de 2e helft wordt het voetballend alleen maar minder. Het creëren van kansen is zeker het probleem niet. Ze afronden wel. Zeker 4 opgelegde kansen worden gemist. A.B.S. wordt erdoor in het zadel geholpen.

Het laatste kwartier probeert A.B.S. met “vechtvoetbal” een punt uit dit duel te halen. Dit leidt niet direct tot grote kansen. Wel neemt de spanning toe. Een paar hachelijk momenten voor het Overweteringdoel levert uiteindelijk geen doelpunt op. Eindstand 1-0.

Al met al een verdiende overwinning in een zeer sportieve wedstrijd. Ik vind het spelbeeld nog wat onwennig maar veelbelovend; de eerste helft wordt er vrij goed gespeeld. Daar kan het team verder mee. Ook is nagenoeg iedereen fit, dus de trainer krijgt weer wat te kiezen. Kortom wat mij betreft “kijken we naar boven”. Op naar de volgende wedstrijd. Volgende week zondag S.C.O – Colmschate.

Man van de wedstrijd: Tom Koers