Als we de strijd om de nacompetitie willen ontlopen, om over degradatie maar niet te spreken, zullen we punten moeten pakken en met vandaag een zware uitwedstrijd tegen het al weken goed draaiende Markelo voor de boeg, lijkt dat beslist geen sinecure.

Beide teams beginnen fanatiek aan de wedstrijd en in het eerste kwartier golft het spel op en neer met halve kansjes voor beide doelen. In de 15e minuut is het Markelo dat op voorsprong komt mede door een foute pass in de Olster defensie. Dit geeft Markelo de rust die het nodig heeft en de onzekerheid sluipt er bij ons meer en meer in.

Te veel passes komen niet aan, te vaak wordt er cross gespeeld en de simpele bal naar de steeds vrijlopende rechterflank blijft uit. Dat het bij rust nog steeds 1 – 0 staat is vooral te wijten aan besluiteloosheid van de voorwaartsen van Markelo, want eigenlijk hadden ze Overwetering al op de knieën.

Na rust probeert Overwetering de bakens te verzetten. Wat de boodschap in de rust van Sander Poll aan de mannen geweest is, zullen we wel niet horen maar het effect was zichtbaar. Het spel werd naar voren verplaatst, het eindeloze terugspelen werd drastisch beperkt en er kwam meer vaart en strijd in de partij.

De schuchterheid werd meer en meer afgeschud. Ook werden er omzettingen gedaan en andere pionnen kwamen in het veld. Good old Henry Rozen kwam Maikel van Breukelen aflossen in de laatste lijn en de moegestreden Elshof en De Haas werden vervangen door Dennis Willems en Mark Koudijs.

Stefan Hekman en Ferdi van Breukelen werden naar voren gedirigeerd waardoor Bram van Bessen en Oskar Kappert samen met Henry Rozen de laatste linie gingen bemannen en Overwetering va banque ging spelen.

Liet Markelo zich dan onbetuigd? Nee, zeker niet en zo ontstond er de laatste 15 minuten een stortvloed aan mogelijkheden voor beide doelen. Het was aan Dennis Willems de eer om in de 86e minuut een van de vele goede voorzetten van – man of the match – Stefan Hekman met het hoofd hard binnen te slaan.

In een hectische slotfase probeerden beide teams nog tot volle winst te komen en werden er pittige maar altijd faire duels uitgevochten zonder dat dit verder nog tot een resultaat leidde. Eindstand 1-1. Over beide helften gezien wel een terechte uitslag, daar waren supporters van beide teams het snel over eens.

Zekerheidje: deze 2e helft kan gebruikt worden om met wat meer vertrouwen uit te kijken naar de volgende wedstrijden.