Voor aanvang van de wedstrijd werd Bram de Haas gehuldigd door voorzitter Mark van Gurp in verband met zijn 250e wedstrijd in het 1e elftal. Van harte gefeliciteerd Bram, hier mag je trots op zijn.

In het begin van de wedstrijd krijgen beide teams een mogelijkheid om te scoren: uit een hoekschop van WVV wordt naast gekopt en na een mooie aanval van Overwetering wordt het schot geblokt. Het eerste kwart van de wedstrijd gaat gelijk op. Overwetering is gevaarlijk met hoekschoppen, waarbij Rémon Elshof en Tom Koers bijna tot scoren komen.

Overwetering verstopt zich zeker niet in de wedstrijd en durft te voetballen, waarbij het gevaar vaak via de linkerkant komt. Na een aanval over de rechterzijde van WVV wordt de bal strak voorgezet en ingeschoten door WVV. Dat is een tegenvaller. Ruststand 0-1.

In de 2e helft komt Jelle Lucassen in het veld voor Querijn Roelofsma. Na 10 minuten scoort WVV de 0-2 na een voorzet en een mooie kopgoal. Het ziet ernaar uit dat WVV verder zal uitlopen.

Dennis Willemsen lost Dirk Dunnink af. Jubilaris Bram de Haas en Bram van Bessen worden vervangen door Gijs Dunnink en Brent Roesink. De invallers doen het uitstekend en spelen met lef. Keeper Jamie van der Linden verricht een paar uitstekende reddingen en mede door hem blijft Overwetering op de been.

En dan, binnen 5 minuten, staat het gelijk. Eerst een schot van Nick Oosterwijk, die uit tegen WVV ook scoorde. Vervolgens gaat een terugspeelbal van WVV over de keeper en twee spelers van Overwetering zijn er als de kippen bij, 2-2.

Aan het eind van de wedstrijd nog enkele kansen voor beide teams, maar de eindstand is een gelijkspel, net als in de uitwedstrijd.

De mogelijkheid op rechtstreekse handhaving bestaat nog steeds. We hebben enkele weken om weer fit te worden voor de uitwedstrijd tegen Eilermark op 12 mei.