CCW heeft vanmiddag op een winderige sportpark De Schoapenweide tegen ‘buurman’ Activia belangrijke punten overgehouden in de strijd om eventueel nog nacompetitie te ontlopen. CCW moest het vanmiddag doen zonder de op Corsica verblijvende doelman Jochem van Ruth, maar hij werd goed vervangen door Guido Kelly.

CCW had zeker het eerste gedeelte van de eerste helft het betere spel, kreeg ook wel wat kleine mogelijkheden, maar die leverden niets op. Juist in de periode dat de thuisclub wat beter in de wedstrijd kwam, was het toch CCW dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Na een goede aanval over de rechtervleugel was het Laurens van de Werff die met een uitstekende actie de goed meegelopen Bart Keurhorst in staat stelde de 0-1 binnen te schieten.

Een kleine 10 minuten later was het echter niemand anders als Activia’s meest scorende man Simon Zweers die na een goede combinatie de stand weer in evenwicht trok, 1-1. Een paar minuten voor de rust ontving echter diezelfde Simon Zweers z’n tweede gele kaart voor het ‘demonstratief’ wegschieten van de bal en moest dus het veld verlaten. Dat scheelde toch een slok op een borrel voor beide partijen. Derhalve gingen beide ploegen met een 1-1 ruststand aan de thee.

Na de rust had CCW pech dat laatste man Julian Vroklage geblesseerd moest afhaken, wat voetballend toch een groot gemis is voor de ploeg. Het spel in de tweede helft speelde zich tegen de tien van Activia dan ook hoofdzakelijk af op de helft van Activia, het ontbrak echter CCW toch aan voetballend vermogen om het Activia heel erg lastig te maken.

Toch kwam CCW zo halverwege de tweede helft weer op voorsprong: het was koud in het veld staande Mick Berends die bij zijn debuut in het eerste elftal goed voor z’n tegenstander kwam en zijn eerste balcontact direct verzilverd zag, 1-2. Na dit doelpunt kreeg CCW nog diverse mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar doordat dat niet lukte was het toch weer oppassen. Activia speelde ‘alles op alles’ en dat ging een paar keer maar net goed. Uiteindelijk kon er opgelucht adem worden gehaald toen de scheidsrechter een eind aan de wedstrijd maakte en er drie belangrijke punten konden worden bijgeschreven.

Volgende week zondag, 5 mei, speelt CCW het reststand (45 minuten) van de afgebroken wedstrijd na beenbreuk Daniel Vroklage tegen Sallandia en moet het proberen de 1-0 voorsprong over de streep te trekken. Aanvang van dit reststand is het ongebruikelijk tijdstip van 12.00 uur.

Zondag 12 mei wacht dan de uitermate belangrijke thuiswedstrijd tegen het eveneens tegen nacompetitie strijdende Broekland.