FC RDC heeft haar eerste stadsderby van het seizoen met overtuigende cijfers gewonnen van stadsgenoot Koninklijke UD. Uiteindelijk bleef de score op 8-0 steken.

FC RDC begon uitstekend aan het duel. Het spel speelde zich het eerste half uur af op de helft van UD, wat een 4-0 tussenstand en uiteindelijk ook ruststand opleverde. Een zeer gretig FC RDC wist wel raad met de vele gecreëerde kansen. Luuk Helms maakte een hattrick en Niek Riksten scoorde ook. Uitstekende combinaties met veel variatie vanuit het middenveld en vanaf de vleugels leverde veel dreiging op.

Na rust was duidelijk te zien dat FC RDC door wilde op deze manier zonder te verslappen. Een prachtige combinatie dwars door de as leverde een knappe goal van Stijn Rorije op. Vlak daarna scoorde Kai vd Beld nog met het hoofd, na een goede actie van Luuk. Vanaf minuut 60 kregen Björn Veltkamp en Yde Klopman een half uur de tijd om zichzelf te laten zien. Beide heren vielen goed in en Yde wist ook nog twee keer te scoren, waarvan één uit een assist van Björn. Jesse Westerweel kon na een blessure ook weer minuten maken en uiteindelijk kregen Luca Melis en Victor Evenblij, na 90 minuten in de o19 te hebben gespeeld, nog speeltijd!

Al met al een topmiddag met een klinkende overwinning voor het vlaggenschip van FC RDC.

De volgende derby staat volgende week op het programma uit tegen Helios. Natuurlijk hoopt FC RDC op een stuntje tegen misschien wel de beste ploeg uit de competitie. Waar vorig seizoen met 12-1 werd verloren zal FC RDC er alles aan doen om haar huid deze keer wat duurder te verkopen. Hopen op een stuntje dus.